Studiu: Păpădia - mai eficace decât chimioterapia în lupta contra cancerului

Păpădia sau dintele leului, cum i se mai spune, este o plantă ce creşte pretutindeni şi uneori este considerată o buruiană, dar ar putea avea compoziţia cea mai eficace în combaterea cancerului în lume.
Planta păpădia sau dintele leului
Planta păpădia sau dintele leului (Epoch Times)

Recentele cercetări ale Universităţii Windsor din Canada au descoperit că rădăcinile de păpădie pot fi deosebit de eficace în tratamentul împotriva cancerului şi mult mai bun decât chimioterapia.

Într-un comunicat de presă al Universităţii se menţionează că cercetătorii sunt siguri că prin studiile clinice efectuate au găsit, în final, doza corectă a extractului folosind un ceai de păpădie conceput special.

Dr. Siyaram Pandey, director de cercetare şi biochimist în cadrul Universităţii din Windsor, împreună cu colegii săi cercetători, au demonstrat cu succes în laborator că acest extract conduce la apoptoza celulelor canceroase, lăsând în acelaşi timp celulele sănătoase intacte.

''Aceasta este o veste fantastică'', a declarat Pandey. ''Am aşteptat acest anunţ de mult timp, iar acum este real''. Anunţul din februarie 2015 are o semnificaţie specială pentru un proiect ce a fost dedicat memoriei lui Kevin Couvillon, care în noiembrie 2010 a pierdut bătălia de 3 ani cu o leucemie mieloidă acută, se arată în comunicatul Universităţii.

Păpădia. Celulele canceroase distruse în 2 zile

În anul următor, în 2011, părinţii lui Kevin - David şi Donna Couvillon - au făcut o mare donaţie pentru cercetările Dr. Pandey privind extractele naturale şi potenţiale tratamente pentru cancer. ''Simţim cu tărie că Kevin îşi doreşte să continuăm lupta împotriva cancerului, pentru ca alţii să nu aibă acest destin crud'', a spus Donna Couvillon.

''Medicina naturistă permite ca propriul sistem imunitar să fie o parte a procesului de vindecare şi noi vom sprijini acest efort şi excelentele descoperiri realizate de această echipă''.

Potrivit comunicatului de presă al Universităţii: Formula cu rădăcină de păpădie - folosită în laborator de Dr. Pandey - este de aproximativ 5 ori mai concentrată decât extractul ce poate fi achiziţionat şi s-a demonstrat că elimină leucemia, melanomul şi celulele de cancer pancreatic la şoarecii de laborator.

Dr. Caroline Hamm, specialist oncolog în cadrul Windsor Regional Cancer Center, a făcut o solicitare către Health Canada, în 2012, să continue cu studiile clinice la om. ''Acesta a fost primul pas, acum dorim să avem rezultate corecte şi suntem siguri că le vom avea''.

Siteul ''Soluţii sănătoase'', în pagina web din luna aprilie, informează că testele au arătat că în 48 de ore celulele canceroase au fost distruse.

Pagina web a proiectului Rădăcina plantei Dintele leului de la Universitatea Windsor afirmă: De când a început proiectul, am putut evalua cu succes efectul extractului de rădăcină de Dintele leului - în diferite tipuri de celule de cancer uman şi am observat potenţa sa contra celulelor T de leucemie umană, leucemie mielomonocitară cronică, pancreatită şi cancer de colon fară a fi atacate celulele sănătoase. Mai mult decăt atât, aceste studii au fost confirmate în modelele animale (şoareci) ce au fost transplantate cu celule umane de cancer de colon.

Păpădia: Beneficii adiţionale pentru sănătate

S-au iniţiat probe clinice pe 30 de pacienţi, care au făcut şi alte tratamente pentru cancer. Păpădia are şi alte beneficii pentru sănătate. Păpădiile verzi conţin importante vitamine şi minerale precum vitamina B6, C, A, K, tiamina, riboflavina, fier, calciu, potasiu, magneziu, mangan etc.

Se crede că anumite flavonoide, ca de exemplu zeaxantina şi criptoxantina, au proprietăţi curative speciale. Zeaxantina poate oferi protecţie retinei în cazul în care este afectată de razele ultraviolete ale soarelui, în timp ce criptoxantina are puterea de a apăra corpul împotriva dezvoltării celulelor canceroase de la nivelul gurii şi plămânilor.

Ceaiul de păpădie. În cazul în care sunteţi interesat să vă preparaţi propriul ceai de păpădie, puteţi găsi reţeta pe blogul NaturalNews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură