Ştiri pe scurt: Fotbal - Liga I: CFR Cluj - "U" Cluj 1-2 în ultimul meci din etapa a 24-a

(ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)

Universitatea Cluj a învins pe CFR Cluj cu scorul de 2-1 (1-1), luni seara, pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", în ultimul meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Aceasta este prima victorie a ''şepcilor roşii'' în faţa lui CFR în ultimii 42 de ani, după ce pe 3 mai 1972, "U" învingea pe CFR cu scorul de 1-0.

* FC Braşov a învins pe Ceahlăul Piatra Neamţ cu scorul de 1-0 (1-0), luni seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Unicul gol al partidei a fost înscris de Andrei Cristea (37). Atacantul adusese victoria braşovenilor şi etapa trecută, la Timişoara (1-0 pentru echipe sub Tâmpa).

* FC Vaslui a învins pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 2-0 (1-0), luni seara, pe stadionul ''Dan Păltinişanu'', într-un meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal. Vasluienii s-au impus meritat pe Bega, prin golurile marcate de polonezul Piotr Celeban (16) şi de portughezul Nuno Viveiros (72), la meciul de debut al lui Dan Alexa în postură de antrenor al echipei bănăţene.

* ASC Corona Braşov a învins în deplasare pe Progym Gheorgheni cu scorul de 4-3 (2-1, 1-2, 1-0), luni seara, în primul meci al semifinalei Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă.

* Steaua Rangers Bucureşti a fost învinsă de HSC Miercurea Ciuc cu scorul de 4-2 (1-2, 0-0, 3-0), luni, pe patinoarul din Cârţa (Harghita), în prima confruntare din semifinalele Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă.

* Fostul fundaş stelist Valeriu Răchită va fi antrenor secund la echipa naţională de fotbal a României, după ce Florin Marin a preluat pe Astra Giurgiu, anunţă Federaţia Română de Fotbal.

* Selecţionata României a fost învinsă de formaţia Coreei de Sud cu scorul de 6-5 (3-2, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0), luni, la Dumfries (Marea Britanie), unde au loc meciurile din Grupa A a Diviziei A II-a a Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă Under-18.

* CS Politehnica Cluj-Napoca a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Cupa Dojokan de la Aud, competiţie organizată de Federaţia Română de Karate WKC, la care au participat 467 de sportivi. Sportivii legitimaţi la CS Politehnica au cucerit 42 de medalii, dintre care 14 de aur, 12 de argint şi 16 de bronz, locul doi fiind ocupat de CS Dojokan Activ Aiud, cu 9-8-15, pe locul al treilea s-a clasat CS Shinto, 9-8-11, iar pe locul al patrulea CS Rapid, 8-6-24.

* Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Florida), la capătul unui meci dificil împotriva belgiencei Kirsten Flipkens, în faţa căreia s-a impus în trei seturi, cu 3-6, 6-4, 6-1, după 2 ore şi 4 minute de joc.

* Portughezul André Villas-Boas, fostul antrenor al lui Tottenham Hotspur, a debutat cu dreptul la conducerea tehnică a echipei Zenit Sankt Petersburg, care a învins luni, cu scorul de 2-1, formaţia Krîlia Sovetov Samara, într-o partidă din cadrul celei de-a 22-a etape a campionatului de fotbal al Rusiei.

* Slovenul Luka Mezgec (Giant-Shimano) a câştigat luni prima etapă a Turului ciclist al Cataloniei, un circuit de 169,7 km care a avut loc în jurul localităţii Calella, preluând astfel conducerea în clasamentul general.

* Americanul Tiger Woods, în vârstă de 38 ani, unul dintre cei mai bine plătiţi sportivi ai lumii, se află pentru a 676-a săptămână în poziţia de lider al ierarhiei celor mai buni jucători de golf ai lumii.

* Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-a decorat luni cu "Ordinul de Merit" pe francezul Jean-Claude Killy, coordonatorul din partea CIO al Jocurilor Olimpice de la Soci, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni la Kremlin. Killy, fost campion de schi, a estimat cu această ocazie că Rusia a reuşit să organizeze "cele mai bune Jocuri din toate timpurile", subliniind însă că se referă doar la JO de iarnă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport