Ştiri pe scurt: Fotbal - Andrei Mureşan a marcat un gol în prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor

(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Fundaşul român Andrei Mureşan a marcat un gol pentru Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, care s-a impus cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei muntenegrene Sutjeska Niksic, marţi seara, pe teren propriu, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Mureşan (ex-Astra Giurgiu) a deschis scorul în minutul 71 şi a jucat tot meciul la Sheriff, a doua reuşită fiind semnată de Ismail Isa (87).

* Britanicul Paul Bolton a câştigat marţi seara, pentru a doua oară consecutiv, Prologul celei de a 11-a ediţii a Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu de hard enduro din lume, care a început în centrul Sibiului, în faţa a 15.000 de spectatori, conform unui comunicat. Britanicii au obţinut primele trei locuri la clasa Gold, la Prolog. Bolton a fost urmat în clasament de favoritul raliului, un alt britanic, Graham Jarvis, învingătorul din anul trecut, care speră să câştige pentru a cincea oară Red Bull Romaniacs, ceea ce ar fi un record.

* Mijlocaşul slovac Karol Karlik şi portarul Valentin Cristian Bordea, care în ediţia trecută de campionat a evoluat în şase meciuri pentru FC Braşov, s-au alăturat lotului echipei de fotbal Oţelului Galaţi şi au fost prezenţi la antrenamentul de miercuri.

* Microsoft s-a distins dintre numeroasele companii care s-au lansat în jocul pronosticurilor legate de Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014, anticipând corect 15 dintre cele 16 rezultate ale meciurilor cu eliminare directă, precizează cotidianul L'Equipe.

* Costa Rica, surprinzătoarea calificată în sferturi de finală, este echipa a cărei valoare de piaţă a crescut cel mai mult în urma Cupei Mondiale de fotbal 2014, potrivit unui studiu publicat de compania braziliană Pluri, scrie EFE. Valoarea de piaţă a naţionalei costaricane a crescut cu 28,4%, ajungând la 50,2 milioane de euro, după ce înaintea turneului era de 39,1 milioane.

* Pilotul german Nico Rosberg, actualul lider al clasamentului general al Campionatului Mondial de Formula 1, şi-a prelungit contractul cu Mercedes, înaintea Marelui Premiu al Germaniei, programat în acest weekend pe circuitul de la Hockenheim, a anunţat miercuri echipa sa.

* Mijlocaşul francez Yan M'Vila, jucătorul echipei ruse de fotbal Rubin Kazan, a fost împrumutat pentru un sezon la Inter Milano, gruparea italiană beneficiind şi de opţiunea unui transfer definitiv, informează Reuters.

* Selecţionerul columbian al echipei de fotbal a Costa Rica, Jorge Luis Pinto, a fost primit ca un erou în ţara natală, după ce a dus naţionala micuţului stat din America Centrală în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2014, cea mai bună performanţă din istoria acestei reprezentative, relatează EFE.

* Real Madrid şi-a asigurat serviciile lui Keylor Navas, portarul titular al selecţionatei Costa Ricăi la Cupa Mondială 2014, după ce a achitat clauza de reziliere a contractului acestuia cu echipa spaniolă de fotbal Levante, în valoare de 10 milioane euro, anunţă ziarele sportive madrilene AS şi Marca.

* Fundaşul olandez Bruno Martins Indi, care a ajutat naţionala Oranje să se claseze pe locul 3 la Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014, s-a transferat de la Feyenoord Rotterdam la echipa portugheză FC Porto, cu care a semnat un contract pe patru ani, a anunţat clubul batav.

* Ofiţerul de presă al naţionalei Braziliei, Rodrigo Paiva, a fost demis marţi de Federaţia braziliană de fotbal (CBF) după ce a fost sancţionat de FIFA în urma incidentelor de la meciul cu Chile, din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2014, anunţă EFE.

* Ciclistul spaniol Alberto Contador, care a abandonat luni Turul Franţei după o cădere produsă în timpul etapei a 10-a, nu are nevoie de o intervenţie chirurgicală, însă va trebui probabil să renunţe la Turul Spaniei (23 august — 14 septembrie), a anunţat sportivul într-un comunicat.

* Înotătorul australian Eamon Sullivan, fostul deţinător al recordului mondial la 100 m liber, a decis să se retragă din activitate după ce medicii l-au sfătuit să nu participe la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din anul 2016, a anunţat miercuri Federaţia australiană de nataţie.

* Clubului RC Lens, promovat sportiv în Ligue 1, i-a fost refuzat dreptul de a evolua în eşalonul de elită al fotbalului francez din cauza faptului că principalul acţionar nu a depus unele garanţii financiare.

* Starul fotbalului bulgar Hristo Stoicikov a recunoscut că a plâns alături de Diego Maradona, duminica trecută în Brazilia, după înfrângerea suferită de selecţionata Argentinei în faţa Germaniei (0-1 după prelungiri), în finala Cupei Mondiale, ediţia 2014.

* Atacantul croat de origine braziliană Eduardo Da Silva, fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, şi-a anunţat retragerea din selecţionata de fotbal a Croaţiei, denunţând "tratamentul injust" de care a avut parte la Cupa Mondială 2014, găzduită de ţara sa natală, unde a jucat numai 20 de minute.

* Majoritatea străinilor care s-au deplasat în Brazilia cu ocazia Cupei Mondiale de fotbal ediţia 2014 au fost seduşi de organizarea şi ospitalitatea brazilienilor, toţi plângându-se în schimb de preţurile ridicate, conform unui studiu dat publicităţii marţi. Organizarea Mondialului a fost foarte bună, consideră 83 la sută dintre străinii consultaţi în cadrul acestui studiu, dat publicităţii de institutul Datafolha. Doar 3 la sută au apreciat că foarte slabă organizarea, în timp ce 12 la sută au considerat-o de nivel mediu.

* Internaţionalul spaniol de origine braziliană Diego Costa a semnat un contract pe cinci ani cu echipa engleză de fotbal Chelsea Londra, care a plătit 32 milioane lire sterline (54,87 milioane dolari) pentru a-şi asigura serviciile atacantului campioanei Spaniei, Atletico Madrid.

* Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014 i-a inspirat pe pariori francezi, care au mizat peste 280 milioane euro pe meciurile din cadrul competiţiei care a avut loc în Brazilia, o sumă cu 40 la sută mai mare comparativ cu ediţia 2010, desfăşurată în Africa de Sud, subliniază cotidianul L'Equipe.

* Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a inaugurat oficial, marţi, centrul "Sport pentru speranţă", un complex polisportiv modern dedicat tineretului din Haiti, în prezenţa preşedintelui Michel Martelly şi a secretarului general al ONU, Ban Ki-moon.

* Sprinterul jamaican Asafa Powell, a avut o revenire discretă în competiţie după suspendarea pentru dopaj, clasându-se doar pe locul 3 în proba de 100 m din cadrul reuniunii atletice de la Lucerna (Elveţia), desfăşurată marţi seara. Powell, fost deţinător al recordului mondial la 100 m, a fost înregistrat cu timpul de 10sec.30/100, fiind devansat de compatriotul său Julian Forte (10sec.23/100) şi de Antoine Adams din St Kitts and Nevis (10sec.29/100).

* Antrenorul Antonio Conte (44 ani) a anunţat, marţi seara, spre surpriza generală, despărţirea de echipa de fotbal Juventus Torino, alături de care a cucerit trei titluri consecutive de campion al Italiei. Într-un mesaj video postat pe site-ul oficial al lui Juve, Conte a precizat că a pus capăt contractului cu "Bătrâna Doamnă", valabil până la finalul sezonului 2014-2015, "de comun acord" cu oficialii clubului torinez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport