Statuie a lui Amenhotep al III-lea descoperita in Egipt

O statuie masiva a faraonului egiptean Amenhotep al III-lea a fost descoperita, marti, in orasul egiptean Luxor, in apropierea Cisiordaniei, a anuntat Consiliului Suprem al Antichitatilor din tara.

Statuia este de 13 metri inaltime si este in principal formata din blocuri mari de cuartit, a afirmat cercetatorul dr. Zahi Hawass intr-o declaratie.

Aparent aceasta a facut odata parte dintr-o pereche de statui ce au fost plasate aproape de intrarea unui templu din Luxor, dar a fost deteriorata in timpul unui cutremur din 27 i.Hr.. "Blocurile sunt in curs de restaurare, in incercarea de a re-ridica statuia in pozitia initiala", a declarat Hawass.

Statuia este in prezent, fara cap, dar cercetatorii fac incercari pentru a localiza piesa.

In mai anul trecut, o statuie mare a zeului Thoth a fost gasita in mormantul lui Amenhotep al III-lea.

Ca lider intre 1386 i.Hr. si 1349 i.Hr., Amenhotep al III-lea a avut probabil cele mai multe statui - mult mai multe fata de orice alt faraon. Egiptologii cred ca el a fost bunicul faraonului Tutankamon, numit prescurtat King Tut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Știință