Starea terenurilor ce găzduiesc competiţia a devenit tot mai rea

UEFA, principalul organism de conducere a fotbalului din Europa, este tot mai preocupată de starea gazonului de pe mai multe arene din Franţa în urma vremii nefavorabile.
UEFA este tot mai îngrijorată de starea gazoanelor de pe mai multe stadioane din Franţa.
UEFA este tot mai îngrijorată de starea gazoanelor de pe mai multe stadioane din Franţa. (UEFA EURO 2016/twitter)

Directorul turneului final din Franţa, Martin Kallen, a dispus să se ia măsuri pentru remedierea gazoanelor de pe mai multe arene ce găzduiesc competiţia continentală, după ce starea lor s-a înrăutăţit în urma ploilor abundente din ultima vreme. Cel mai mult au avut de suferit cele din Marsilia, Saint Denis şi Lille.

"Gazonul ar fi trebuit să fie mult mai bun şi nu suntem mulţumiţi, a declarat Kallen. Am luat măsuri să protejăm terenurile, dar la un turneu programat vara nu ne aşteptam să plouă aşa de mult".

UEFA este deasemenea tot mai îngrijorată de starea terenurilor.

Mai mulţi oameni ai fotbalului s-au plâns de starea precară a gazonului, printre care şi selecţionerul francez Didier Deschamps după partida susţinută de echipa sa în compania selecţionatei Albaniei (2-0) jucată pe stadionul Velodrome din Marsilia: "Terenul nu ne-a ajutat să ne facem jocul şi a dus la multe greşeli tehnice."

Cu excepţia arenei Parc des Prices din Paris şi Bollaert-Delelis din Lens, folosite doar pentru fotbal, celelalte stadioane găzduiesc şi alte manifestări, pentru ca patronii lor să rentabilizeze activitatea lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport