UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de fotbal

FRF riscă să fie amendată de forul internaţional după ce suporterii români au folosit torţe la meciul de miercuri susţinut de tricolori în compania Elveţiei.
(Echipa Naţională de fotbal a României/facebook)

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a pus în mişcare o procedură disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal (FRF) în urma meciului pe care reprezentativa României l-a susţinut în compania Elveţiei pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris şi care s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Cauza acestei acţiuni intervine după ce suporterii români au folosit torţe la meciul de miercuri seara, ceea ce contravine articolului 16 (2) din regulamentul disciplinar.

Din acelaşi motiv au mai fost deschise proceduri împotriva a doua federaţii. Cea maghiară, după partida cu Austria de la Bordeaux încheiat cu victoria Ungariei cu scorul de 2-0 şi celei albaneze, în urma folosirii de către fani a torţelor şi a bannerelor cu mesaje interzise.

Uniunea de fotbal a Rusiei riscă şi ea o sancţiune de excludere cu suspendare după ce meciul de sâmbătă între Rusia şi Marea Britanie, care s-a terminat la scorul de 1-1, a fost marcat de violenţe între fanii rivali în oraşul sudic francez Marsilia, soldate cu 30 de răniţi, dintre care o persoană grav, totodată fiind amendată şi cu suma de 150.000 de euro pentru utilizarea artificiilor şi a conduitei rasiste a fanilor, în cazul unor noi incidente putând fi exclusă de la turneul final din Hexagon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport