Brazilianul Pele a fost decorat de preşedintele CIO, Thomas Bach

"CIO a acceptat o sugestie a Comitetului Olimpic Brazilian (COB) de a-l onora pe Pele cu Ordinul Olimpic, omagiul cel mai înalt al CIO, pentru angajamentul său în favoarea sportului" - Thomas Bach
Brazilianul Pele alături de Carlos Nuzman (preşedintele Comitetului Olimpic Brazilian) şi Thomas  Bach (preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic)
Brazilianul Pele alături de Carlos Nuzman (preşedintele Comitetului Olimpic Brazilian) şi Thomas Bach (preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic) (rio2016.com)

Edson Arantes do Nascimento "Pele" (75 de ani) a fost distins joi cu 'Ordinul Olimpic' din către preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach. La ceremonia care s-a desfăşurat la muzeul care îi poartă numele din oraşul Santos (Brazilia) a fost prezent şi Carlos Nuzman, preşedintele Comitetului Olimpic Brazilian şi al comitetului de organizare a JO 2016.

"CIO a acceptat o sugestie a Comitetului Olimpic Brazilian (COB) de a-l onora pe Pele cu Ordinul Olimpic, omagiul cel mai înalt al CIO, pentru angajamentul său în favoarea sportului", a declarat Thomas Bach.

Triplul câştigător al Cupei Mondiale de fotbal (1958, 1962, 1970) a primit un colier de lauri metalici închis de cinci inele olimpice care reprezintă "cel mai mare omagiu adus persoanelor care şi-au dedicat viaţa şi valorile lor cauzei sportului" după afirmaţiile oficialului german.

Considerat de mulţi drept cel mai bun fotbalist din toate timpurile, "Pele" şi-a arătat cu ocazia acestui eveniment deosebit recunoştinţa foştilor săi coechipieri, afirmând "că nu poţi face totul de unul singur". A fost încântat că acest omagiu i-a fost adus în oraşul clubului său de suflet, Santos FC. "Aici am apărut în lume", a conchis 'Regele Fotbalului'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport