Stanomir: Gavrilă ţine legătura mai credibil cu votanţii ei decât Ciolacu. Premierul se expune ridicolului

Politologul Ioan Stanomir a opinat, într-o emisiune Digi24, că şefa POT Anamaria Gavrilă, dincolo de "anumite inabilităţi şi anumite lacune de cunoaştere", ţine legătura cu cei care o votează într-un mod mult mai credibil decât Marcel Ciolacu, premierul PSD care "se expune ridicolului prin tot felul de aventuri".
Jurnalist: Călin Georgescu nu poate candida. George Simion şi Anamaria Gavrilă s-au filmat împreună cu Călin Georgescu, dar a dispărut Călin Georgescu. Iese complet din afacere?
Ioan Stanomir: Este greu de spus. În orice caz, e puţin neliniştitor faptul că peisajul este complet eliberat, abandonat de politicienii care se pretind responsabili. Cu accentul pe „se pretind”. Pentru că prin comportamentul lor sunt iresponsabili. Să laşi comunicarea total în sarcina acestor politicieni este o dovadă a faptului că eşti iresponsabil. Uitaţi-vă numai la absenţele prim-ministrului Marcel Ciolacu. Marcel Ciolacu este pur şi simplu dispărut. Nimeni nu ştie ce face şi, mai grav, societatea nu ştie ce se întâmplă cu actul de guvernare. Tocmai actul de guvernare ar fi fost, poate, soluţia pentru a dovedi că există responsabilitate.
Fiecare luptă cu armele care stau la dispoziţie. Partidul Oamenilor Tineri, dincolo de numele bizar, este un partid care ilustrează această mutaţie. Este un partid practic fără infrastructură teritorială, un partid care nu are cadre, un partid pe ale cărui liste s-a găsit o astfel de strânsură, ca să folosim expresia de demult. Nu era un partid care părea să inspire încredere din punct de vedere al tracţiunii electorale. Iar acum acest partid trăieşte într-o relaţie directă, simbiotică, cu electoratul. Aceasta este o temă de reflexie pentru foarte multe partide.
Pentru că poţi să ai primari, consilieri judeţeni, consilieri locali, parlamentari, dar important în aceste momente este să ţii şi contactul cu cei care te pot vota. Iar doamna Gavrilă, cu siguranţă că, dincolo de anumite inabilităţi şi anumite lacune de cunoaştere, are o intuiţie corectă a acestui fapt. Domnia sa ţine legătura cu cei care o votează şi ţine legătura într-un mod mult mai credibil decât Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu se expune ridicolului prin tot felul de aventuri, în vreme ce doamna Gavrilă se victimizează. Este cu totul altceva. Se victimizează şi duce în acelaşi timp şi o luptă împotriva celor pe care domniile lor îi prezintă drept inamici.
Este o foarte mare discuţie cu privire la presă, pentru că presa este percepută la un moment dat ca o presă de-o parte şi de altă. Şi îmi pare rău să spun, noi nu putem trăi în mai multe Românii. Noi trebuie să construim punţi. Pentru că, dacă vom trăi fiecare în bulele noastre şi fiecare se va conecta prin Facebook, X sau TikTok cu cel cu care este de acord, societatea noastră va deveni neguvernabilă. Cred că primul pas în ipoteza în care aceste alegeri prezidenţiale vor fi libere şi corecte şi soldate cu un rezultat, şi nu vor fi din nou anulate, nu se mai ştie nimic în această ţară, este ca totuşi preşedintele care va fi ales să restabilească totuşi cât de cât comunicarea.
Noi nu putem trăi permanent în această stare de ostilitate care devine paroxistică. Pentru că nu mi se pare corect. Este clar că demagogii exploatează această temă şi doamna Gavrilă nu trebuie subestimată.