Stanomir: Cenzurarea reţelelor sociale şi competenţele extinse oferite Jandarmeriei, semne ale derivei dictatoriale

Regimul Dragnea pare să evolueze, cu fiecare zi şi cu fiecare gest, în direcţia autocraţiei, a tras un semnal de alarmă politologul Ioan Stanomir, care i-a avertizat pe români că "libertatea pe care o cunoaştem este atacată".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Pentru regimul Dragnea, critica este o crimă de lez-naţiune, în vreme ce manifestaţiile publice sunt preludii ale loviturilor de stat, a remarcat miercuri, într-un articol publicat în marginaliaetc.ro, politologul Ioan Stanomir.

"Circulaţia ideilor are un aer suspect în această Românie pesedistă pentru care unica modalitatea de a imagina patriotismul este slugărnicia. Iniţiativele evocate de exponenţii regimului Dragnea, de la limitarea libertăţii de întrunire până la cenzurarea reţelelor sociale sau atribuirea de competenţe extinse Jandarmeriei, sunt tot atâtea semne ale acestei derive dictatoriale.

Partidul-stat al domnului Dragnea este confruntat cu societatea ce refuză obedienţa. Reacţia naturală este apelul la interdicţie, la represiune, la cenzură, la intimidare. Calea pe care merge regimul Dragnea este una familiară. Dincolo de formulele pe care le putem folosi, se află realitatea ordinii poliţieneşti şi totalitare din Rusia sau Turcia.

Partidul-stat din România alege să edifice, prin mutilarea statului de drept şi prin amputarea libertăţilor constituţionale, un model similar, definită prin închidere deliberată şi control statal."

Pentru a citi integral articolul - intitulat "Regimul Dragnea şi vocaţia autocratică" - intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne