"Sper să fie un semnal pentru toţi magistraţii: să fie curajoşi" - Procurorii din dosarul OUG 13 au scăpat de acuzaţii

Procurorii din dosarul OUG 13 au câştigat o victorie simbolică pentru sistemul judiciar în faţa Inspecţiei Judiciare, considerată de o parte a presei drept "braţul armat al PSD împotriva magistraţilor".
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondat, potrivit minutei citate de G4media.ro, recursul Inspecţiei Judiciare împotriva deciziei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cazul procurorilor care au anchetat dosarul OUG 13.

Mai exact, Secţia pentru procurori a CSM a respins acţiunea disciplinară demarată de Inspecţia judiciară împotriva procurorilor DNA Marius Bulancea, Paul Dumitriu şi Jean Uncheşelu, acuzaţi de exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă în dosarul în care au anchetat modul de adoptare a faimoasei OUG 13.

"Este o decizie corectă. S-a făcut dreptate. Instrumentarea dosarului privind OUG 13 s-a realizat cu respectarea dispoziţiilor legale. Să avem încredere în justiţie. Sper să fie un semnal pentru toţi magistraţii: să fie curajoşi, adevărul şi dreptatea nu se negociază, aceste valori triumfă mai devreme sau mai târziu", a declarat procurorul Paul Dumitriu pentru publicaţia citată.

Cercetarea IJ a pornit de la o sesizare formulată în martie 2017 de Jurindex Media SRL, firmă deţinută de jurnaliştii Adina Anghelescu şi Răzvan Savaliuc, editorii site-ul Lumea Justiţiei (Luju). IJ i-a şi găsit ulterior vinovaţi pe cei trei procurori de încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat şi deteriorarea încrederii şi a respectului opiniei publice faţă de funcţia de magistrat. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne