"Spectacol" cu mesaje anti-Toader şi anti-jandarmi în Piaţa Victoriei. Organizatorul, săltat şi amendat [VIDEO]

Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide.
Protest in Piata Victoriei. In imagine Cristian Dide. (Mihut Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
26.10.2018

Piaţa Victoriei a găzduit, joi seară, o proiecţie laser cu mesaje care l-au vizat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, precum şi pe doi jandarmi ce i-au amendat în trecut pe unii protestatari pentru afirmaţii făcute la adresa lor pe Facebook.

"Cu ocazia mitingului de protest ce se desfăşura în alveola din faţa sediului Guvernului cu ajutorul unui proiector video a afişat pe clădire (...) mesajul 'Tudorel Slugărel', cu referire la ministrul Justiţiei, mesaj care aduce jigniri", se arată în amenda de 500 de lei încasată de Cristian-Mihai Dide, cunoscut opiniei publice drept cel mai amendat protestatar din Piaţa Victoriei.

O amendă de 500 de lei a încasat şi cunoscutul protestatar Marian Moroşanu, zis "Ceauşescu".

"În ce stat suntem noi? Într-un stat mafiot, poliţienesc şi dictatorial", şi-a exprimat nemulţumirea protestatarul.

Spectacolul de lumini dedicat lui Tudorel Toader - care a declanşat recent procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr - a costat astfel 1.000 de lei, conform "taxei" aplicate de Jandarmerie.

"Eu nu mai discut cu Jandarmeria Română decât în instanţă, aşa că băieţii pot să facă ce vor", a declarat Dide după ce a citit amenda.

Jandarmii au plecat în primă fază din Piaţă, iar protestatarii au continuat să îşi vadă de proiecţie, la rând urmând doi dintre jandarmi - Marian Arsene şi Bogdan Faur.

Dide a explicat, pentru Epoch Times, că cei doi le-au dat amenzi pentru postări injurioase pe Facebook, după ce unul dintre ei a fost numit "fătălău pensat" şi celălalt "sclav". Ulterior, Dide i-a pus poza lui Arsene pe un manechin, pe care l-a plimbat prin faţa Parchetului unde s-a dus să depună plângeri penale pentru abuz în serviciu, gest care s-a lăsat cu alte două amenzi.

"Arsene şi Faur, fătălăi pensaţi", a fost mesajul afişat de protestatari pe clădirea din faţa Guvernului.

N-a durat mult şi jandarmii s-au întors în Piaţa Victoriei pentru a-l avertiza pe Dide că va mai primi o amendă. În scurt timp, forţele de ordine au schimbat planul şi l-au ridicat în dubă pe protestatar, cu tot cu recuzita de protest, l-au dus la Secţia 1 şi i-au mai dat o amendă de 500 de lei.

"Erau ofticaţi. Hai la secţie! Au luat proiectul, generatorul, tot...", a afirmat Dide.

Vă invităm să urmăriţi materialul video din Piaţa Victoriei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor