Şova încinge ţara. Noi proteste împotriva imunităţii parlamentare

Protest împotriva votului dat de Senat în cazul Şova, 27 martie 2015, Piaţa Universităţii
Protest împotriva votului dat de Senat în cazul Şova, 27 martie 2015, Piaţa Universităţii (Epoch Times România)

UPDATE ora 20.10: Protestul de la Cluj s-a încheiat, relatează Gândul. Marşul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor - Prefectura Cluj - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - Piaţa Unirii, participanţii scandând "Jos Ponta”, "Demisia”, "Afară, afară, cu PSD din ţară” şi "Jos Guvernul mafiot”.

Printre participanţii la miting s-au numărat şi Adrian Papahagi şi deputatul PNL Radu Zlati.

UPDATE: La protestul de la Sibiu au luat parte în jur de 200 de persoane. Manifestanţii au stat câteva zeci de minute în Piaţa Mare, după care au pornit în marş pe bulevardul central din Sibiu. S-au scandat lozinci precum"Legi egale pentru toţi, nu frăţie între hoţi", "Şova nu uita, mirul nu te va salva", ”Jos, Ponta, jos, eşti un mincinos", "Parlament de hoţi, ne-aţi furat pe toţi", "Jos Ponta!", "Nu şovăim, vrem dreptate."

La Constanta, peste 50 de persoane s-au adunat in fata Prefecturii. Protestul s-a incheiat dupa aproximativ două ore, relatează ziare.com.

UPDATE: În jur de 200 de persoane protestează în Piaţa Universităţii din Bucureşti în jurul orei 19.40. Manifestanţii ţin foi cu mesaje precum "Parlamentul ruşinii","Parlamentul adapost pentru puşcăriaşii de lux", "Şi miruiţi, tot o să plătiţi", "Dan ş-o va lua".

În jurul orei 19.21, cei aproximativ 500 de cujeni ieşiţi la protest au pornit în marş prin oraş, relatează ziare.com.

***

Românii ies din nou din case pentru a protesta faţă de refuzul Senatului de a permite arestarea preventivă a fostului ministru Dan Şova. La Bucureşti, Constanţa, Braşov, Timişoara, Iaşi, Bacău, Oradea, Târgu Mureş, Sibiu şi Cluj au loc proteste menite să le reamintească politicienilor că nimeni nu este mai presus de lege.

Seria protestelor a început miercuri, zi în care Şova a scăpat de urmărirea penală şi vor continua şi în zilele următoare.

În Piaţa Universităţii din Bucureşti, în jur de 100 de persoane scandează "Nu imunitate!" "Parlament penal, marş la tribunal", "Anticipate, nu imunitate", "Şova, nu uita, vine DNA", "Ponta nu uita, va veni şi ziua ta", "DNA, curăţa politica!".

Şi la Cluj oamenii au ieşit în stradă, scandând "Chiar şi miruiţi, tot o să plătiţi!", aluzie la Şova şi Vosganian care au apelat la mir în ziua votului. Numărul protestatarilor a ajuns la aproape 500.

Protestatarii au pornit în marş prin oraş, scrie ziare.com. Coloana este condusă de un grup de manifestanţi care ţin un banner cu "Jos Ponta, Jos comunismul."

Şi în Piaţa Operei din Timişoara au început să se strângă oameni, relatează Gândul.

Potrivit Adevăul, la protestul organizat în faţa Prefecturii Braşov, se strânseră, în jurul orei 18.20 doar aproximativ 10-12 persoane.

Ştire în curs de actualizare

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.