"Şomeri" chinezi, "rapizi şi furioşi". Un Lamborghini şi un Ferrari s-au ciocnit în Beijing, înaintea lansării filmului "Fast and Furious"

Ferrari FF. Salonul Auto Geneva 2011
Ferrari FF. Salonul Auto Geneva 2011 (SEBASTIAN DERUNGS / AFP / Getty Images)

Un Lamborghini şi un Ferrari s-au ciocnit în Beijing chiar înaintea lansării filmului "Fast and Furious" 7, accidentul dând naştere la numeroase speculaţii, relatează abcnews.

Poliţia i-a reţinut pe şoferii Lamborghiniului verde-lime, a Ferrariului roşu cât şi a altor maşini scumpe implicate în accidentul ce a avut loc sâmbătă noaptea, într-un tunel din Beijing, unde, conform martorilor, au loc adesea curse ilegale de maşini.

Potrivit poliţiei din Beijing, o persoană a fost rănită. Poliţiştii au mai precizat că Ferrariul implicat în accident este un tânăr de 20 de ani din Changchun, din nord-estul Chinei, al cărui prenume este Yu, în timp ce Lamborghiniul era condus de un tânăr de 21 de ani din Beijing, pe nume Tang.

"Socialismul este atât de bun încât şomerii îşi permit să conducă supermaşini", a ironizat un internaut, pe Sina Weibo (versiunea chineză a Twitterului), corupţia ce caracterizează regimul comunist chinez.

"Care este numele complet al şoferilor? Cine sunt părinţi lor?" s-a întrebat un alt internaut.

ABC News reaminteşte că în martie 2012, fiul lui Ling Jihua, un apropiat al lui Hu Jintao, preşedintelui Chinei de la vremea respectivă, a murit după ce a intrat cu Ferrariul pe care îl conducea cu mare viteză, într-un zid. Cele două femei aflate în maşina lui Ling Jintao (dintre care una era dezbrăcată), au fost ambele rănite. Accidentul a fost considerat ilustrativ pentru corupţia şi promiscuitatea membrilor de rang înalt ai Partidului Comunist Chinez.

Accidentul de sâmbătă a avut loc la ora 10:00 pm, pe o ploaie puternică, cu două ore înainte ca "Fast and Furious" 7 să bată toate recordurile de audienţa pe marile ecrane.

Preţul unui Lamborghini asemănător celui implicat în accident se ridică la 1 million de dolari în China, iar al Ferrariului la aproximativ 660.000 USD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe