Soldaţii ruşi găsesc în Alep gropi comune cu cadavre ale civililor

Ministerul rus al Apărării a declarat duminică faptul că soldaţii săi au descoperit gropi comune în oraşul sirian Alep, multe trupuri prezentând semne de mutilare şi tortură.
Autobuze folosite pentru evacuări aşteaptă în faţa unor clădiri distruse din oraşul sirian Alep.
Autobuze folosite pentru evacuări aşteaptă în faţa unor clădiri distruse din oraşul sirian Alep. (AFP/Getty Images)

General-maiorul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat că zeci de cadavre au fost descoperite în gropile comune, unele dintre ele având răni provocate de focuri de armă.

Observatorii drepturilor omului şi mass media au înregistrat multe exemple de masacre şi tortură organizată desfăşurate în Siria de guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, de opoziţie şi de grupul jihadist Statul Islamic.

Forţa aeriană rusă a ajutat armata siriană să recupereze oraşul Alep, acţiunea fiind finalizată în 22 decembrie, la câteva luni după lansarea unei ofensive majore în luna septembrie.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a declarat sâmbătă că cel puţin 63 de soldaţi sirieni şi membri ai unor miliţii au fost ucişi de bombe capcană plasate în Alep.

Pe de altă parte, Rusia a acuzat rebelii de amplasarea a numeroase bombe capcană şi mine în oraş.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe