Şoigu: Peste 100 de ţări vor participa la Conferinţa de Securitate de la Moscova din aprilie

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.
Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. (Getty Images)

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că miniştrii apărării din 35 de ţări vor participa la cea de-a opta Conferinţă anuală pe tema Securităţii ce va avea loc la Moscova în această lună.

Discutând marţi cu reporterii în timpul unei teleconferinţe, generalul rus a declarat:

“Ne aşteptăm ca delegaţii militare şi experţi influenţi din peste 100 de ţări să participe la eveniment. Aproximativ 35 de miniştri ai apărării şi-au confirmat deja participarea.

“Agenda conferinţei se va referi şi la eforturile de asigurare a stabilităţii regionale şi globale, inclusiv consecinţele înfrângerii teroriştilor din Siria, mijloacele politice pentru rezolvarea situaţiei din acea ţară, aspectul umanitar al reconstruirii postbelice şi revenirea refugiaţilor [în Siria].

“De asemenea, este planificat să se abordeze probleme legate de rachete de apărare, activităţi de menţinere a păcii şi noi abordări la cooperarea internaţională în domeniul apărării”.

Totuşi, Şoigu nu a specificat care ţări vor participa la Conferinţa pentru Securitate de la Moscova din acest an, care va începe în 23 aprilie şi va dura 3 zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe