Slusari: Audierea persoanelor responsabile de situaţia de la Aeroport a eşuat, PD refuză să semneze

Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM
Alexandr Slusari, deputat al blocului ACUM (facebook.com/Platforma DA)

Convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului pe subiectul ce ţine de situaţia Aeroportului Internaţional Chişinău şi chemarea în plenul Parlamentului a prim-ministrului, a şefului SIS, a şefului CNA, a procurorului general şi a ministrului Justiţiei, a eşuat, a anunţat vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, deputatul Alexandr Slusari, vicepreşedinte al Parlamentului.

„Era evident că toate aceste tranzacţii ascunse au dus la faptul că Aeroportul a trecut în mâinile unei persoane interpuse, conectate la interesele unui alt stat, şantajabil, fost manager Gazprom şi acest lucru evident era clasificat de către Platforma DA şi PAS, Blocul ACUM drept periclitarea securităţii naţionale a Republicii Moldova”, a declarat Slusari în cadrul unei conferinţe de presă.

Cu părere de rău, a menţionat vicepreşedintele Platformei DA, s-a văzut deja acest subiect nu i-a interesat nici pe membrii Partidului Democrat, care se declară pro-europeni.

Mai mult decât atât, Slusari a punctat că deşi unii deputaţi din PD iniţial s-au revoltat din cauza celor petrecute cu Aeroportul, acum niciunul dintre ei nu s-a decis să semneze cererea privind convocarea şedinţei extraordinare a Parlamentului.

„Noi vedem unde sunt vorbe şi unde sunt fapte. Cu părere de rău pericolul pentru securitatea naţională, pericolul că acest obiect strategic a ajuns în gestiunea altui stat cu care Republica Moldova deseori împărtăşeşte interese diferite, nu a influenţat asupra poziţiei deputaţilor de la PD şi noi am rămas cu 27 de semnături. Au semnat 26 deputaţi ai Blocului ACUM şi deputatul independent Ion Groza”, a punctat Alexandr Slusari.

Subliniind că este regretabil acest lucru, totodată vicepreşedintele Platformei DA a adăugat că şi-ar dori ca cetăţenii Republicii Moldova să aprecieze la justa valoare decizia democraţilor, asta însemnând că „PD a picat acest test”.

În acest context, Slusari a menţionat că acum Platforma DA vine cu o altă propunere care, în mod normal ar trebui să fie în interesul tuturor formaţiunilor politice care se află în Parlamentul RM.

Dat fiind faptul că Parlamentul se află în perioada de vacanţă, motiv pentru care sesiunea ordinară a Parlamentului nu poate să înceapă mai devreme, fracţiunea Plarforma DA solicită convocarea în regim de urgenţă a sesiunii extraordinare a Parlamentului cu durata de trei ore pentru audierea ministrului Economiei şi infrastructurii Anatol Usatîi, precum şi conducerea ANRE şi a Consiliului Concurenţei pentru:

- a dezbate situaţia în domeniul transportului pasagerilor în contextul majorării tarifelor la călătoriile cu transportul interurban;

- a dezbate situaţia privind activitatea Ministerului Economiei şi Infrastructurii privind organizarea unor licitaţii pentru achiziţiile publice pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor;

- a dezbate situaţia majorării recente a preţurilor la carburanţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe