Slovacia promite să refuze intrarea migranţilor musulmani

Răspunzând la agresiunile sexuale din Koln şi Hamburg, premierul slovac Robert Fico a reiterat că nu va permite intrarea musulmanilor în ţară. Potrivit rapoartelor, unii dintre atacatori erau refugiaţi.
Refugiaţii aşteaptă în oraşul sloven Sentilj pentru a trece graniţa sloveno-austriacă, 3 noiembrie 2015.
Refugiaţii aşteaptă în oraşul sloven Sentilj pentru a trece graniţa sloveno-austriacă, 3 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Robert Fico a declarat, joi, că Slovacia va lupta împotriva imigraţiei din ţările musulmane pentru a preveni atacurile de genul celor de anul trecut de la Paris şi cele mai noi, în Germania, care au avut loc în ajunul Anului Nou.

"Noi nu vrem lucruri de genul celor care s-au întâmplat în Germania, în Slovacia," a declarat Fico adăugând că ţara trebuie "să-şi protejeze femeile de molestarea în locuri publice".

Potrivit rapoartelor ziarului german local "Kölner Stadt-Anzeiger" şi a unei previzualizări online a investigaţiilor făcute de către publicaţia "Welt am Sonntag", autorităţile din Koln i-au identificat pe unii dintre autorii atacurilor ca fiind azilanţi sirieni.

"Multi-culturalismul este o ficţiune"

Fico a declarat reporterilor că Bratislava "nu ar lua niciodată o decizie voluntară care ar duce la formarea unei comunităţi musulmane unificate în Slovacia."

"Multi-culturalismul este o ficţiune. După ce laşi migranţi înăuntru, te poţi supune unor astfel de probleme", a spus Fico.

Slovacia este o ţară catolică cu 5,4 milioane de locuitori, care până acum nu a avut aproape nici o experienţă cu imigranţii. Ţara a primit numai 169 cereri de azil anul trecut.

Potrivit planului Comisiei Europene care a impus cote obligatorii pentru împărţirea a 120.000 de solicitanţi de azil între 28 de state membre ale UE, Slovaciei i se cere să primească 802 migranţi. Guvernul Fico a intentat deja un proces împotriva Comisiei, ca răspuns la acest plan.

Viziune comună

Puncte de vedere similare au fost, de asemenea, exprimate de ţările vecine Ungaria şi Polonia. Asemenea Slovaciei, guvernul ungar a contestat, de asemenea, cotele obligatorii în instanţă, prim-ministrul Viktor Orban susţinând în mod repetat că afluxul de refugiaţi în Europa ameninţă să submineze rădăcinile creştine ale continentului.

Noul guvern conservator polonez a vorbit, de asemenea, împotriva migraţiei, spunând că nu poate repeta greşelile altor ţări europene. Varşovia a adăugat, însă, că ar respecta angajamentul guvernului anterior de a accepta aproximativ 7.000 de imigranţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe