PSD vrea să se îngroape odată cu Ponta

Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE: Partidul este alături de premierul Victor Ponta şi vrea să rămână la guvernare, a declarat preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, înaintea şedinţei CEx a PSD, potrivit Mediafax.

Ulterior, Comitetul Executiv al PSD a votat, în unanimitate, sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Victor Ponta premier. "Mergem mai departe. Este important să avem stabilitate", a declarat premierul Ponta la finalul şedinţei.

***

UPDATE: Victor Ponta a sosit luni dimineaţa la Palatul Parlamentului pentru şedinta Comitetului Executiv al partidului. Anterior începerii şedinţei, premierul s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, cu o serie de apropiaţi din teritoriu, cu miniştri PSD şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în biroul acestuia din urmă, relatează ştiripesurse.ro.

Dragnea anunţase că premierul va lua parte la întrunirea CExN, însă Ponta ar trebui să se prezinte azi şi la Înalta Curte, unde se judecă primul termen în procesul în care este acuzat de fapte de corupţie.

***

Liderii PSD vor discuta luni la Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat situaţia lui Victor Ponta în partid, după ce premierul a fost trimis în judecată joia trecută, relatează Hotnews.

De asemenea, la întrunirea de astăzi, se vor discuta şi pregătirile pentru congresul partidului, la care va fi aleasă noua conducere a PSD, a anunţat sâmbătă, la Braşov, preşedintele interimar al fomaţiunii, Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, Dragnea a reiterat ideea că PSD se află într-o "situaţie nedorită" însă important este ca partidul să rămână în continuare la guvernare, pentru a-şi pune în practică programul politic. Dragnea a menţionat că îşi doreşte ca premierul Victor Ponta să "aibă capacitatea să treacă cu bine prin aceste momente foarte grele" şi să simtă că are sprijinul partidului.

"În Comitetul Executiv, care e convocat luni, vom discuta pe lângă măsurile de organizare pentru congres şi situaţia actuală, pentru că este firesc să o discutăm acolo şi cred că PSD va susţine în continuare ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, pentru că e important să rămânem la guvernare.", a declarat Liviu Dragnea.

Reamintim că celebrul dosar "Turceni-Rovinari", în care sunt inculpaţi, printre alţii, senatorul Dan Şova şi premierul Victor Ponta, a fost trimis joi, spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta a fost pus iniţial sub acuzare în acest dosar pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului. Parlamentul a dat aviz negativ cererii DNA de declanşare a urmăririi penale faţă de premier pentru cea de a patra învinuire.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne