Simona Halep s-a oprit în sferturile turneului de tenis Australian Open

Simona Halep.
Simona Halep. (MIGUEL MEDINA / AFP / Getty Images)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de rusoaica Ekaterina Makarova (N. 10), cu 6-4, 6-0, marţi, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Ca şi anul trecut, Halep (23 ani) s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei de la Antipozi, pierzând fără drept de apel, într-o oră şi 9 minute. În 2014, Halep a fost întrecută de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 6-0.

După un debut de an excelent, cu nouă victorii consecutive (un titlu WTA la Shenzhen), Halep a făcut un meci slab cu Makarova, în care a comis un număr mare de erori neforţate (31 faţă de 20 ale adversarei), chiar dacă a avut şi un număr mai mare de lovituri câştigătoare (15-10). Simona, care a avut trei aşi şi patru duble greşeli, a reuşit să transforme doar una din cele nouă şanse de break pe care le-a avut în acest meci, Makarova având un procentaj mult mai bun (cinci din şase). Românca a avut procente inferioare şi la punctele făcute din serviciu (atât din primul serviciu, cât şi din al doilea).

Halep, a treia favorită la Melbourne, va primi pentru participare un cec de 340.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA. Simona o învinsese pe Makarova (26 ani, 11 WTA) în singurul lor meci direct de până acum, în 2013, în sferturi la New Haven, cu 6-1, 7-6 (6).

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la un turneu de Mare Şlem rămâne finala de anul trecut la Roland Garros (învinsă în trei seturi de Şarapova). Halep şi-a egalat cel mai bun rezultat la Australian Open (sferturi de finală, în 2014) şi se va menţine pe locul al treilea în clasamentul WTA.

Makarova o va întâlni în semifinalele turneului de la Melbourne pe compatrioata sa Maria Şarapova, a doua favorită, victorioasă, marţi, cu 6-3, 6-2 în faţa canadiencei Eugenie Bouchard (N. 7).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport