Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Radioamatorism

Gala Laureaţilor Federaţiei Română de Radioamatorism
Gala Laureaţilor Federaţiei Română de Radioamatorism (Epoch Times România)

La sediul Ministerului Tineretului şi Sportului s-a desfăşurat, sâmbătă, Gala Laureaţilor Federaţiei Române de Radioamatorism, în prezenţa preşedintelui şi vicepreşedintelui FRR, Neacşu Constantin, respectiv Burducea Ovidiu, care au condus festivităţile împreună cu secretarul general Mitruţ Marius.

Un număr mare de radioamatori au fost onoraţi cu diplome de merit, de excelenţă sau de onoare, în aplauzele celor prezenţi. Este de menţionat fapul că la gală au participat domnii Căpraru Vasile, de 83 de ani şi Mihăescu Ilie, de 80 de ani, nume de referinţă în radioamatorismul românesc, care au fost aplaudaţi pentru întreaga lor activitate.

Cel mai tânăr radioamator prezent şi premiat este un elev de 9 ani de la Palatul Naţional al Copiilor. Totodată, au fost recompensate principalele cluburi care au secţii de radioamatorism afiliate la federaţie şi care au contribuit la alcătuirea loturilor naţionale care au cucerit importante medalii de aur, argint sau bronz la campionatele mondiale, europene sau sud-europene în acest domeniu.

Radioamatorismulucuprinde mai multe ramuri şi discipline sportive, cum ar fi telegrafia viteză, radioorientarea de amatori, undele scurte, undele ultrascurte precum şi creaţia tehnică în domeniu.

FRR a mai acordat un număr important de diplome, având în vedere şi activitatea specifică de utilitate publică şi parteneriatul cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, unor demnitari din Ministerul Tineretului şi Sportului precum şi din cadrul Ministerului de Interne, ANCOM şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, instituţii care sprijină constant radioamatorismul românesc, precum şi câtorva companii care sponsorizează acest sport.

Gala Laureaţilor a culminat cu decernarea şi premierea sportivului anului 2014 pentru fiecare disciplină. Au fost desemnaţi următorii sportivi: Piţigoi Ionuţ la Unde Scurte, Negru Cristian la Unde Ultrascurte, Mancaş Alexandru şi Manea Jantea la Telegrafie Viteză, Babeu Alexandru şi Bilan Maria la Radioorientare si Maxim Gheorghe la Creaţie Tehnică.

Este impresionant că există un important număr de copii şi elevi care, în epoca internetului, au descoperit mirajul undelor radio în comunicarea directă şi nemijlocită la mare distanţă. Demn de remarcat şi evidenţiat este şi faptul că această federaţie editează o frumoasă şi interesantă revistă proprie, în colaborare cu Asociaţia Presei Sportive din România, preşedinte Dumitru Graur.

Un alt aspect ce nu trebuie omis este că de 3 ani de zile doi sportivi, Burducea Ovidiu şi Lovas Ferencz, maeştrii ai sportului, au făcut parte din expediţiile internaţionale de radioamatorism în Sultanatul Brunei, în Bangladesh şi în Madagascar, făcând cinste culorilor ţării, steagul României fiind abordat oficial în taberele respective.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport