Simona Halep, mentalitate de învingătoarea la Beijing. Declaraţii după eliminarea Dariei Kasatkina

"Cred că am jucat mult mai bine decât la Wuhan. Am schimbat tactica şi mi-a reuşit destul de bine. Mi-am făcut jocul meu, în stilul meu, consistent şi solid" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (China Open/facebook)
Marius Drăgoi
06.10.2017

Simona Halep (26 de ani) continuă să ne bucure prin evoluţiile sale. Numărul doi mondial se află în acest moment la un singur meci distanţă de marea finală a turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 6.381.679 USD, după ce a obţinut, vineri, o nouă victorie, de data aceasta în faţa sportivei din Rusia, Daria Kasatkina (20 ani, 34 WTA).

Românca, cap de serie numărul 2, a avut evoluţie extraordinară, nelăsându-i adversarei sale nici o şansă, având nevoie de doar 69 de minute de joc pentru a se impune cu 6-2, 6-1, după ce săptămâna trecută constănţeanca pierdea cu acelaşi scor la Wuhan în faţa rusoaicei.

"Cred că am jucat mult mai bine decât la Wuhan. Am schimbat tactica şi mi-a reuşit destul de bine. Mi-am făcut jocul meu, în stilul meu, consistent şi solid'', a comentat Halep, potrivit site-ului WTA.

În continuare adversara Simonei din semifinale va fi letona Jelena Ostapenko (20 ani, 8 WTA), care a eliminat-o, vineri, pe Sorana Cîrstea cu scorul de 6-4, 6-4 după o oră şi 24 de minute de joc.

"Mă aştept la un meci dificil, dar va fi o provocare indiferent cu cine voi juca, aşa că trebuie să mă gândesc ce să joc împotriva lor şi să încerc să îmi fac treaba, ca azi'', a mărturisit Halep.

La rândul ei, Ostapenko a vorbit frumos, ca o adevărată campioană, când a fost întrebată despre sportiva de la malul Mării Negre.

"(Simona) Este o jucătoare extraordinară. Dacă voi juca cel mai bun tenis al meu şi voi fi agresivă mâine şi consistentă, cred că orice este posibil'', a spus Ostapenko, care a învins-o pe Halep anul acesta în finala de la Roland Garros cu 4-6, 6-4, 6-3.

Meciul dintre Halep şi Ostapenko este programat să aibă loc sâmbătă, dar nu înainte de oră 09,30 (ora României).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor