Simona Halep, din nou în faţa Serenei Williams după o victorie clară în semifinale

Simona Halep.
Simona Halep. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)

Simona Halep s-a impus sâmbătă cu scorul de 6-2, 6-2 în faţa tenismenei poloneze Agnieszka Radwanska într-o partidă lungă de 67 de minute, calificându-se pentru finala Turneului Campioanelor de la Singapore, unde o va întâlni în ultimul act pe Serena Williams, liderul clasamentului mondial.

Halep, locul 4 în clasamentul WTA, s-a desprins uşor de adversarul din Polonia, locul şase WTA, reuşind să obţină un avantaj de 4-1, înainte să termine primul set cu scorul de 6-2.

Statistica primului set s-a înclinat vizibil spre numele tenismenei române. Numărul loviturilor câştigătoare a ajuns la 9-3, raportul greşelilor neforţate a fost de 7-7, în timp ce totalul punctelor câştigate a fost adjudecat de Halep cu 29 la 20.

Conaţionala noastră şi-a menţinut avantajul pe parcursul celui de-al doilea set. Într-un ritm accelerat, scorul a trecut de la 2-0 la 5-1, în favoarea lui Halep, Radwanska reuşind să mai câştige un singur set înainte de finalul partidei, care s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-2, după 67 de minute.

Statistica finală arăta de data aceasta un avantaj zdrobitor pentru Halep, care a avut un raport al loviturilor câştigătoare de 26-4, în timp ce greşelile neforţate dintre cele două s-au menţinut la 13 egal.

Calificarea în finala de la Singapore îi va aduce Simonei Halep un premiu de 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA.

După ce a mai învins-o o dată în urmă cu trei zile, cu scorul de 6-0, 6-2, tenismena română o va întâlni şi duminică pe Serena Williams, locul 1 WTA, în finala Turneului Campioanelor de la Singapore. În ciuda faptului că a fost învinsă de Halep la o diferenţă de scor nemaiîntâlnită de americancă din 1998, Serena Williams a trecut în semifinală de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki (locul 8 WTA) cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport