Diplomaţia americană subliniază importanţa parteneriatului militar româno-american

 Personalul armatei române in baza de la Deveselu
Personalul armatei române in baza de la Deveselu (DANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images)

Însărcinatul cu afaceri la Bucureşti al Statelor Unite, Dean Thompson, a subliniat vineri rezultatele parteneriatului româno-american, exemplificând că armata României contribuie la Forţa de Răspuns a NATO în timp ce forţele armate americane, localizate în bazele de la Deveselu şi Kogălniceanu, se antrenează frecvent alături de armata română, relatează Hotnews.

Dean Thompson a subliniat că implicarea României în consolidarea Parteneriatului Strategic Americano-Român nu se limitează numai la Afganistan, arătând că sistemul comun de apărare de la Deveselu, contribuţia ţărilor noastre la linia de apărare antirachetă a NATO, urmează să devină operaţional în 2015.

Diplomatul american a argumentat că printre aspectele importante al parteneriatului militar îl mai reprezintă baza militară aeriană de la Mihail Kogălniceanu, care găzduieşte un grup de infanterişti marini americani, cât şi antrenamentele comune dintre marinele militare ale celor două ţări, care au ca obiectiv asigurarea securităţii în Marea Neagră pe fondul conflictului din Ucraina.

”România găzduieşte un grup de infanterişti marini americani care se antrenează cu soldaţi din România şi din ţările vecine la bază militară Mihail Kogălniceanu. Această bază este şi punctul principal de escala a trupelor americane ce se întorc din Afganistan. Forţele noastre navale şi speciale se antrenează constant împreună. Vom continua să susţinem obiectivul guvernului român de a adaugă avioane de luptă F-16 la arsenalul dumneavoastră”, a mai declarat Dean Thompson.

În final, diplomatul şi-a manifestat aprecierea şi recunoştinţa faţă de contribuţia soldaţilor români care au participat la operaţiunile din Afganistan.

Statele Unie "curajoasele forţe armate ale României pentru contribuţia valoroasă şi plină de onoare din Afganistan. Soldaţii români au stat umăr la umăr cu noi, riscându-şi vieţile împreună cu noi în momente periculoase, care ne-au pus la încercare, iar pentru acest lucru le suntem recunoscători”, a încheiat Thompson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne