Sfaturi pentru îngrijirea ochilor cu remedii naturiste (I)

Ochi albastri
Ochi albastri (Photos.com)
Maria Baciu
24.11.2011

Sfaturi pentru îngrijirea ochilor pentru a avea ochi frumoşi şi strălucitori

Apa de trandafir

Înmuiaţi tampoane de bumbac în apă de trandafiri şi amestecaţi cu 2-3 picături de ulei de ricin. Puneţi tampoanele înmuiate peste pleoape timp de 15-20 minute. Arsurile oculare şi alte probleme vor fi, de asemenea, reduse.

Spălarea ochilor cu morcov

Un pumn de frunze de morcov

Puneţi un pumn de frunze de morcov într-un borcan cu apă caldă. Lăsaţi-le acolo o perioadă. Când s-a răcit, utilizaţi apa cu morcov ca un colir.

Remediul cu castravete

1/2 de castravete, tăiat în bucăţi de 2 cm (nu îndepărtaţi coaja sau seminţele), 3 linguri de hamamelis

Tocaţi castravetele în blender până devin un piure. Strecuraţi printr-o pânză deasă, păstrând sucul de castravete şi aruncând pulpa şi seminţele. Se amestecă hamamelis cu sucul de castravete. Înmuiaţi un tampon de bumbac în amestec şi ştergeţi uşor zona din jurul ochilor. Sau pur si simplu puneţi o felie de castravete pe fiecare ochi pentru a calma ochii obosiţi şi inflamaţi. Dacă aplicaţi o cataplasmă de castraveţi piure înveliţi în tifon direct pe pleoape pentru o jumătate de oră, ea va face minuni pentru ochii injectaţi. De asemenea, funcţionează pentru mâncărimi şi inflamaţii din cauza febrei fânului sau alergiilor de acest fel.

Pentru înnegrirea sprâncenelor

1 căţel de usturoi

Vă puteţi înnegri sprâncenele prin frecarea cu un căţel de usturoi ars.

Cataplasmă vindecătoare

1 cartof irlandez sau 1 papaya sau 1 sfeclă mare

O cataplasmă dintr-un cartof irlandez crud ras sau piure proaspăt de papaya sau piure de sfeclă fiartă este liniştitoare şi vindecătoare. Lăsaţi cataplasma să acţioneze timp de 15 minute, de două ori pe zi.

Colir cu suc de lămâie

1 picătură de suc, 30 ml de apă caldă

Amestecaţi 1 picătură de suc de lămâie cu 30 ml de apă caldă şi folosiţi ca un colir. Este deosebit de eficient atunci când ochii vă sunt expuşi la praf, fum de ţigară, lumini severe şi compuşi chimici din aer.

Cearcăne

Suc de castravete

Daţi prin răzătoare 3 bucăţi de castravete, stoarceţi-le printr-o pânză deasă şi extrageţi sucul. Înmuiaţi tampoane de bumbac în acest suc şi puneţi-le pe pleoape şi în zona cearcănelor. Relaxaţi-vă timp de 15 minute. Pentru rezultate mai bune, continuaţi acest tratament timp de 2 -3 zile.

Roşii şi praf de turmenic

Luaţi o linguriţă de pastă de tomate, un vârf de cuţit de praf de turmenic, jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi o linguriţă de făină gram. Faceţi o pastă din ingredientele de mai sus, aplicaţi uşor pe pleoape şi în zona cearcănelor şi lăsaţi-o să acţioneze ½ de oră. Îndepărtaţi uşor cu tampoane umede de bumbac; repetaţi această procedură timp de o săptămână.

Ochi adânciţi în orbite

Miere şi ulei de migdale

Se amestecă 1 linguriţă de miere cu jumătate de linguriţă de ulei de migdale. Aplicaţi amestecul peste ochi înainte de culcare. Repetaţi operaţiunea timp o săptămână.

Migdale

Înmuiaţi 5 migdale peste noapte. Curăţaţi-le şi amestecaţi-le cu un pahar de lapte. Mâncaţi migdalele, dar mestecaţi-le foarte bine. Repetarea acestei proceduri dimineaţa, timp de 21 de zile, vă va ajuta cu siguranţă.

Ochii umflaţi

Cartofi cruzi

Feliaţi un cartof crud şi încercuiţi ochii închişi cu aceste jumătăţi. Sau daţi prin răzătoare un cartof crud, puneţi-l într-o bucată de muselină şi strângeţi bine. Plasaţi-l pe ochi şi relaxaţi-vă timp de 15-20 minute.

Lapte

Puneţi tampoane de bumbac înmuiate în lapte crud rece pe pleoapele ochilor şi relaxaţi-vă timp de 10-15 minute.

Vitamina E (ulei)

Într-un castron mic cu apă rece adaugaţi câteva picături de ulei cu vitamina E. Înmuiaţi tampoane de bumbac timp de 5 minute în acest amestec, puneţi-le zilnic pe ochi şi relaxaţi-vă timp de 20 de minute.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor