Sezon de vânătoare la Londra. Mai moare un oligarh rus în condiţii nespecificate

Nikolai Glushkov
Nikolai Glushkov (LINKED IN)

Nikolai Gluşkov, om de afaceri rus şi asociat apropiat al criticului lui Vladimir Putin, Boris Berezovski, a fost găsit mort în Marea Britanie, potrivit unor rapoarte. După cum s-a raportat anterior, Gluşkov, fost director adjunct al Aeroflot, a murit la vârsta de 68 de ani în casa sa din Londra din New Malden, potrivit postului de radio FM din Rusia.

Cauza morţii nu a fost confirmată.

Corpul oligarhului în vârstă de 68 de ani, care avea urme de "strangulare" pe gât, a fost descoperit de fiica sa, potrivit ziarului rus Kommersant. Gluşkov a fost acuzat de două ori de fraude în Rusia şi a fost un aliat apropiat al lui Berezovski, care a fost odată unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Rusia şi a jucat un rol esenţial în aducerea la putere a lui Vladimir Putin la sfârşitul anilor 1990.

Berezovski a decăzut din graţiile lui Putin în 1999 şi a fugit în Marea Britanie, iar Gluşkov a fost acuzat de spălare de bani şi fraudă iar ulterior a fost încarcerat până în 2004.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe