Serviciul de securitate al Ucrainei învinuieşte Rusia pentru un atac cibernetic recent

Serviciul securităţii de stat din Ucraina (SBU) a declarat că serviciul rus de securitate a fost implicat în atacul cibernetic masiv care a lovit recent Ucraina.
(Getty Images)

SBU a precizat sâmbătă pe website-ul său că atacul cibernetic respectiv, care a fost lansat în Ucraina şi s-a extins în jurul lumii în 27 iunie, a urmărit să distrugă date importante şi să răspândească panică.

De asemenea, SBU a declarat că atacul cibernetic a fost executat de aceiaşi hackeri care au atacat reţeaua de electricitate a Ucrainei în decembrie 2016.

„Datele disponibile, inclusiv cele obţinute în cooperare cu firmele internaţionale specializate în antiviruşi, ne oferă un motiv să credem că aceiaşi hackeri sunt implicaţi în atacuri. În decembrie 2016, ei au atacat sistemul financiar, de transport şi centralele de energie ale Ucrainei, folosind viruşii TeleBots şi BlackEnergy”, a afirmat SBU.

„Acest lucru este o dovadă a implicării serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse în acest atac”, a concluzionat SBU.

Politicienii ucraineni au învinuit Rusia pentru atacul din 27 iunie, dar un purtător de cuvânt al Kremlinului a respins acuzaţiile ca fiind „nefondate”.

Într-o declaraţie publicată vineri, SBU a afirmat că în lunile mai şi iunie a confiscat echipamente despre care a precizat că ar fi aparţinut unor agenţi ruşi şi care ar fi fost folosite pentru a lansa atacuri cibernetice împotriva Ucrainei şi a altor ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe