Sergiu Mocanu: "Plahotniuc nu este oligarh, ci un golan împroprietărit"

Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie (Epoch Times România)

”În Republica Moldova nu există oligarhie”, a afirmat preşedintele Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, în cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21, adăugând că în Moldova ”există un grup de golani împroprietăriţi care şi-au făcut averile în mod criminal”.

Referindu-se la liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, Mocanu a specificat că acesta ”nu este oligarh”.

”Eu nu am spus niciodată că el este oligarh. Asta ar însemna să-i fac un compliment. Omul acesta este un golan împroprietărit. Faptul că şi-a numit toate firmele Nobil-Club, vorbeşte încă o dată despre faptul că e golan, iar golanul se deosebeşte de un nobil prin faptul că nobilul ceea ce face în public face şi când este singur, iar un golan va face lucrurile de faţadă într-un fel, iar în surdină se va gândi cum să-şi bată joc de toată lumea”, a declarat Sergiu Mocanu.

În context, politicianul a punctat că dacă ar fi să ridice cineva declaraţia de avere a lui Plahotniuc ar vedea că nu este nici măcar un om cu venituri medii, adăugând că la adresa lui nu a ”folosit termenul de oligarhie, am folosit termenul de mafie”.

Cât despre Partidul Democrat, al cărui lider este Plahotniuc, Sergiu Mocanu a afirmat că ”nu mai există”. Totodată, preşedintele Mişcării Antimafie a ţinut să sublinieze că Plahotniuc ar fi avut nevoie de Partidul Democrat doar ca de o trambulină de lansare pentru propria lui persoană, astfel încât despre el să se vorbească ca despre un politician.

”Plahotniuc nu se mai vede doar lider al Partidului Democrat. În ultimul timp el a renunţat la tacticile de promovare a Partidului Democrat. PD nu mai este promovat la holdingul lui nici măcar cât este promovat Edelweiss (fundaţia de caritate care îi aparţine lui Plahotniuc, n.r.) care la ora actuală este un partid mai cunoscut decât Partidul Democrat”, a conchis Mocanu, specificând că după parlamentare, Plahotniuc ar putea ajunge să deţină majoritatea parlamentară prin voturile pe care le va obţine pe circumscripţii uninominale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe