Liderul Mişcării Antimafie: ”Dodon este conserva lui Plahotniuc”. Datorită lui, Plahotniuc ar putea câştiga Chişinăul

Prin participarea sa la parada de 1 Mai din centrul Chişinăului, Igor Dodon, care s-a declarat preşedintele tuturor moldovenilor, ar încerca, în opinia lui Sergiu Mocanu, să trezească nostalgiile de altă dată care nu mai au nicio relevanţă pentru lumea nouă în care trăim în prezent.
Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc
Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc (The Epoch Times Romania)

Apariţia preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în fruntea coloanei socialiste de 1 Mai, a fost dur criticată la Chişinău. În context, liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a menţionat că Dodon ar fi o ruşine pentru Moldova, cu el nedorind să se întâlnească niciunul dintre marii lideri de state, nici chiar cei ai statelor vecine.

”Noi am ales în fruntea statului un căpcăun cu care nu stă de vorbă nimeni. Nu contează că el conduce sau nu, el este simbolul acestui stat. Situaţia este ridicolă şi cu Putin. A spus recent că preconizează să se întâlnească cu Putin, însă Putin i-a recomandat să se mai întâlnească şi cu altcineva, dar nu are cu cine, nici în Ucraina nu se poate duce pentru că a sfidat statul vecin. Prin alegerea preşedintelui de întreg poporul, am ales un preşedinte care ne-a izolat de toată lumea şi această situaţie este jenantă, noi de la o poveste de succes am ajuns la ora actuală un caz jenant”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii ”Important” de la TVC 21.

Totodată, politicianul a ţinut să amintească despre faptul că a afirmat în nenumărate rânduri că Moldova nu are nevoie de alegeri prezidenţiale, întrucât preşedintele RM din capetele moldovenilor ar fi Vladimir Putin. Mai mult decât atât, Mocanu a specificat că acei moldoveni care au ieşit de 1 Mai în stradă cu steaguri roşii, cereau anume împuterniciri pentru preşedinte şi ţară prezidenţială, ”pentru că toată această lume eşuată are nevoie de un Putin”.

”Cine l-a dorit pe Dodon preşedinte? Nesăbuinţa moldovenească. Eu sper să reuşim să-i penalizăm pe acei aventurieri care au dorit alegerea preşedintelui de întreg poporul. Cei care au dorit alegeri prezidenţiale au deturnat protestul împotriva miliardului furat spre alegerea preşedintelui de întreg poporul”, a adăugat Mocanu, făcând referire la protestele din 2015 din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Liderul Mişcării Antimafie a mai subliniat că este inadmisibil ca un politician să se comporte aşa cum se comportă şeful statului care încearcă să trezească nostalgiile de altă dată care nu mai au nicio relevanţă pentru lumea nouă în care trăim în prezent.

Tot din cauza comportamentului lui Dodon, şi alegerile locale anticipate din 20 mai, din Chişinău, în opinia lui Mocanu, ar putea fi câştigate de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, plus cele 50 de circumscripţii uninominale, un mic bonus pe circumscripţii parţiale şi oameni pe lista lui Dodon.

”Dodon este conserva lui Plahotniuc de la şi până la, ca să înţeleagă oamenii ce au ales în fruntea statului. Au ales un golan care stă de dimineaţă până seara cu laptopul în faţa şi îşi numără banii din off-shore-uri. Chiar şi patronii lui Dodon de la Moscova văd că Dodon este conserva lui Plahotniuc”, a conchis Sergiu Mocanu.