Sergiu Mocanu: Alegerile parlamentare din toamnă sunt deja câştigate de Plahotniuc

Spălarea a 20 miliarde dolari, bani ruseşti, prin băncile din Moldova va fi urmată de o mare reglare de conturi dintre Plahotniuc şi forţele criminale de la Moscova care nu se poate termina fără urmări dramatice, fapt ce îl sperie enorm pe liderul PD, a menţionat Mocanu.
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie
Sergiu Mocanu, liderul Mişcării Populare Antimafie (captură foto)

Partidul Democrat (PD) a declarat în mai multe rânduri că va vota în Parlament modificarea Constituţiei şi va introduce noţiunea de „integrare europeană”, lucru care ar putea să se întâmple chiar până la campania electorală, mai ales că are voturile necesare în acest sens. Preşedintele Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a specificat că prin această mişcare Partidul Democrat nu va inventa nimic nou.

„În Constituţia Uniunii Sovietice era scris „scopul nostru este comunismul”, ceva de felul acesta vrea să facă şi Partidul Democrat. Ei parcă ar avea o anumită argumentare, să nu fie răsturnat cursul european, să nu-l mai poată schimba nimeni. Oamenii care stau în jurul lui Plahotniuc fac formele să mintă, ei trebuie să pună pe limba lui Plahotniuc tot felul de iniţiative, nu atât europene, cât politice”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.

Mai mult decât atât, politicianul consideră că această iniţiativă a Partidului Democrat, pe care nu ţine neapărat să o critice, ar fi pregătită pentru ca Plahotniuc să ajungă prim-ministru, mai ales că el a vorbit public într-un interviu despre acest lucru, menţionând că ar avea toate voturile pentru lucrul acesta, având nevoie doar de sprijinul altor partide de dreapta, „el vrea să realizeze o alianţă de dreapta numai că nu are cu cine, astfel că el transmite mesajul că vor putea câştiga doar cu el”.

După ce în urma unei investigaţii Jurnal TV, s-a aflat că liderul PD a cumpărat un cartier întreg la intersecţia străzilor Bujorului cu Timiş, iar o parte dintre casele care se află pe acel teren au fost deja demolate, liderul Mişcării Antimafie a precizat că Plahotniuc nu poate rămâne în această poziţie pe care o are acum, de lider de partid, „el ori pleacă cu totul în grota lui acolo, ori face o manevră prin care ajunge prim-ministru”.

Astfel, Mocanu a ţinut să precizeze că în prezent Plahotniuc este speriat, făcând referire şi la tunelul pe care şi l-a săpat de la casa sa de pe str. Bulgară până la noul sediu al Partidului Democrat în care s-a mutat recent şi unde merge prin subsol, şi la spălarea celor 20 miliarde dolari, bani ruseşti, prin băncile din Republica Moldova.

Moldovenii nu pot înţelege dezastrul în care s-a pomenit Moldova în urma spălării acestor bani ruseşti, care constă într-o mare reglare de conturi dintre Plahotniuc şi forţele criminale de la Moscova care nu se poate termina fără elemente dramatice, lucru bine ştiut de Plahotniuc, având în vedere că au rămas conturi neînchise, Platon la puşcărie, oameni care au efectuat această operaţiune, datorii neplătite, comisioane etc., „există un şir de urmări, lucruri nevăzute. Din cauza asta, Plahotniuc apare în conferinţa de presă cu sindromul tulburărilor bipolare, are semnele unui sindrom maniacal depresiv”.

„Acest om se află într-o altă confruntare decât confruntarea politică din Republica Moldova, iar toate acestea au consecinţe asupra acestei societăţi prin faptul că mai multe zeci şi sute de laşi stau şi fac sluj în faţa lui, de la Diacov, Lupu şi toţi ceilalţi, care la momentul actual trăiesc coşmarul vieţii lor pentru că Plahotniuc nu mai este coerent, el îşi schimbă deciziile după starea lui de frică”, a adăugat liderul Mişcării Antimafie.

Cât despre alegerile parlamentare care urmează să aibă loc în toamnă, politicianul consideră că sunt câştigate de Plahotniuc încă de pe acum, ba chiar în aceste alegeri au şanse doar Plahotniuc şi Dodon, „din păcate”. Chiar şi aşa, a specificat Mocanu, viaţa nu se termină cu aceste alegeri, ele în general nereprezentând un deznodământ pentru Moldova.

„Republica Moldova este o bălărie uitată de Bucureşti şi de Bruxelles şi cu atât mai mult de Washington şi toate poveştile pe care le povesteşte infracţionalitatea rusă prin vocea lui Usatîi sau FSB-ul rusesc prin vocea lui Dodon că aici sunt spionii americani, că americanii chiar mizează pe Plahotniuc, toate sunt poveşti pentru a adăuga la profilul celui care a furat miliardul alte elemente”, a mărturisit Sergiu Mocanu.

Legat de dorinţa lui Plahotniuc de a deveni prim-ministru şi noua componenţă a Guvernului care a fost recent modificată, fiind aduşi nouă miniştri noi, aşa-zişi tehnocraţi, Mocanu a subliniat că nu s-a făcut pentru Pavel Filip, ci pentru Plahotniuc, care aşteaptă ziua în care va putea intra pe uşa din faţă a Guvernului. „Eu avansez situaţii care nu se văd, dar în asemenea state cum este Moldova ascunsă după o cortină a lui Plahotniuc, lucrurile nevăzute contează”, a conchis Mocanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe