Şercan: Premieră naţională! Avem primul doctorand al lui Oprea lăsat fără titlu pentru plagiat

Judecătoarea Florica Diaconescu a rămas fără titlul de doctor obţinut la Academia SRI, însă verdictul nu reprezintă vreun semnal că lucrurile au început să reintre în normal şi că plagiatorii sunt, în sfârşit, pedepsiţi, ci doar rezultatul unei reglări de conturi, susţine jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Sercan
Emilia Sercan (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
17.11.2017

Premieră naţională: avem primul doctorand al lui Gabriel Oprea căruia i se retrage titlul de doctor pentru plagiat şi primul doctorat plagiat de la Academia SRI validat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, a atras atenţia, pe pagina sa de socializare, jurnalista Emilia Şercan.

"Sună aproape a licăr de speranţa că lucrurile au început să se normalizeze şi că plagiatorii sunt, în sfârşit, pedepsiţi. Însă nu e aşa. Verdictul de plagiat dat judecătoarei Florica Diaconescu - unul meritat cu prisosinţă, să ne înţelegem - este rezultatul unei reglări de conturi. Sursele mele spun că, de la nivelul conducerii Academiei SRI, judecătoarei i s-a cerut anul trecut să facă cerere de renunţare la doctoratul plagiat în mod evident, însă a refuzat. Pentru că a sfidat SRI-ul, la câteva săptămâni distanţă, Comisia de Etică a Academiei SRI îi dădea verdict de plagiat, iar luna trecută CNATDCU cerea retragerea titlului, pe care ministrul Pop urmează să o semneze, cel mai probabil zilele astea", a declarat Emilia Şercan.

Jurnalista - cunoscută pentru investigaţiile sale în acest domeniu - a remarcat "dubla unitate de măsură" de la Academia SRI şi CNATDCU.

"Ca să vedeţi dubla unitate de măsură la Academia SRI şi CNATDCU: celor 8 foşti doctori plagiatori ai lui Oprea, la care se adaugă premierul Mihai Tudose, care au cerut "benevol" să renunţe la titlul de doctor anul trecut, nu le-au fost luate la verificat tezele - în ciuda kilogramelor de dovezi - nici de Comisia de Etică a Academiei SRI, şi nici de CNATDCU", a precizat Emilia Şercan, adăugând hashtag-ul #doctorinimpostura.

Mai multe detalii pe această temă găsiţi în articolul publicat de jurnalistă în Press One - intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor