Serbia impune restricţii asupra unui centru de imigranţi după atacarea unei familii locale

Autorităţile sârbe au declarat că au impus restricţii imigranţilor dintr-un centru situat în apropiere de Belgrad, după ce trei bărbaţi ar fi atacat o femeie şi pe copiii acesteia în apropierea centrului de refugiaţi.
Imigranţi şi refugiaţi se îndreaptă spre graniţa sârbo-ungară, în apropiere de Batajnica, Serbia, 4 octombrie 2016.
Imigranţi şi refugiaţi se îndreaptă spre graniţa sârbo-ungară, în apropiere de Batajnica, Serbia, 4 octombrie 2016. (Captură Foto)

Oficialii au declarat că imigranţii care locuiesc în centrul din Obrenovac, în suburbiile Capitalei sârbe, vor avea nevoie de permisiune specială pentru a părăsi complexul şi trebuie să se întoarcă până la ora 22 în fiecare noapte.

Deşi aşa-zisa rută Balcanică către vestul Europei a fost în mare parte închisă anul trecut, imigranţii continuă să treacă prin Serbia, îndreptându-se spre graniţa sa nordică cu Ungaria. Peste 7.000 de imigranţi, în principal din Afganistan şi Pakistan, rămân în Serbia, care este insuficient dotată din punct de vedere cultural şi financiar pentru a avea grijă de aceştia.

Din cauza scăderii temperaturilor atmosferice, aproximativ 500 de imigranţi au fost mutaţi recent în centrul din Obrenovac dintr-o serie de adăposturi improvizate ridicate în mai multe depozite din Belgrad.

Noile măsuri au fost aplicate împotriva imigranţilor din Serbia după ce o localnică s-a plâns că trei bărbaţi, pe care i-a descris ca fiind imigranţi, au atacat-o în timp ce se plimba cu cei trei copii în apropierea centrului. Poliţia a declarat că investighează incidentul.

În plus, autorităţile sârbe furnizează un autobuz special pentru a transporta imigranţi între Obrenovac şi Belgrad, pentru a evita problemele cu populaţia locală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe