Şerban Nicolae ia avânt: Augustin Lazăr nu pierde niciun prilej de a se expune ridicolului

Augustin Lazăr nu e foarte lămurit cât trebuie să vorbească şi cât trebuie să se abţină, a acuzat senatorul Şerban Nicolae, după ce înaltul magistrat s-a arătat împotriva audierii şefei DNA în comisia de anchetă parlamentară privind presupusa fraudare a alegerilor prezidenţiale din 2009.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

Şeful Comisiei Juridice din Senat, pesedistul Şerban Nicolae, l-a acuzat pe procurorul general Augustin Lazăr de "comportament absolut inacceptabil" după ce acesta a afirmat că magistraţii nu pot fi audiaţi decât de alţi magistraţi şi nu au ce căuta în comisii de anchetă de genul celei nou înfiinţate la comanda PSD care vizează alegerile din 2009, informează hotnews.ro.

"Augustin Lazăr nu este foarte lămurit cât trebuie să vorbească şi cât trebuie să se abţină. Ajungem într-o zonă de ridicol şi dl Lazăr nu pierde niciun prilej de a se expune ridicolului. Dl Lazăr să se ocupe de ce are de făcut ca procuror general plătit cu 300 de milioane de lei vechi pe lună şi să lase parlamentul să îşi desfăşoare activitatea pentru care a fost ales", a declarat Şerban Nicolae, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Pesedistul a opinat că, "dacă se va pune problema" ca Laura Codruţa Kovesi să fie invitată la audieri în această comisie, şefa DNA nu "va refuza".

Şerban Nicolae susţine că activitatea acestei comisii nu presupune "interferenţe cu activitatea procurorilor, acte de intimidare" la adresa justiţiei, în condiţiile în care Kovesi va fi invitată ca "persoană privată" şi nu ca procuror şef al DNA.

"Nu s-ar pune problema că ar fi audiată în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu", a subliniat Şerban Nicolae, adăugând că ar trebui audiate toate persoanele menţionate de Dan Andronic.

În opinia pesedistului, "sunt suspiciuni grave, nu rezonabile, cu elemente de certitudine unele dintre ele, în legătură cu fraudarea alegerilor din 2009" şi aceeaşi situaţie se înregistrează şi în cazul referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.