Şeful Loteriei Române demis, după ce ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro

La doar o săptămână după ce a fost numit Director General al Loteriei Române, Mihai Păduraru ar fi semnat un contract de peste 7 milioane de euro cu o firmă abonată la contracte din bani publici.
Sediul unei caserii a Loteriei Romane.
Sediul unei caserii a Loteriei Romane. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Ana Ion
21.08.2017

Numit la şefia Loteriei Române în urmă cu doar zece zile, Mihai Păduraru a fost demis, luni, de Consiliul de Administraţie, interimatul funcţiei fiind asigurat de Dănuţ Sporea.

Potrivit digi24, Păduraru a fost numit pe 10 august 2017 şi a preluat şefia Loteriei de la Marius Pantea, căruia i s-a imputat faptul că nu a finalizat achiziţia de noi terminale pentru Loterie. O săptămână mai târziu, Păduraru a anunţat Consiliul de Administraţie că ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro privind achiziţia unei noi reţele informatice pentru companie şi a peste 2.000 de terminale. Achiziţia ar ridica însă suspiciuni, în condiţiile în care preţul ar fi supraevaluat şi urma să se facă printr-o firmă abonată la contracte din bani publici, care n-are niciun fel de experienţă în domeniu.

Loteria ar fi primit o ofertă gratuită, care ar fi scutit compania de o cheltuială de ordinul milioanelor de euro, însă conducerea companiei ar fi refuzat-o.

Sursa citată mai arată că liderul mondial în branşă a participat la licitaţie, însă s-a retras, după ce a văzut condiţiile restrictive din caietul de sarcini. Acest ultim contract continuă seria achiziţiilor păguboase, care au costat Loteria peste un miliard de euro în ultimii 24 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor