Şef de stat major al Jandarmeriei Române, reţinut în dosarul de cămătărie al şefului său - Surse

Procurorii DIICOT au mai făcut o "victimă" în dosarul lui Marian Corcodel, şef în Jandarmeria română, arestat preventiv pentru cămătărie şi constituire de grup infracţional organizat.
(Captură Foto)

Şeful de stat major al bazei de administrare şi deservire a Jandarmeriei Române, Daniel Preoteasa, a fost reţinut de procurorii DIICOT, în dosarul în care şeful său, Marian Corcodel, comandantul bazei, a fost arestat preventiv pentru cămătărie şi constituire de grup infracţional organizat, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Reamintim că la finele săptămânii trecute, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare şi Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, Marian Corcodel. Decizia nu este definitivă însă este executorie.

Potrivit procurorilor DIICOT, Corcodel dădea bani cu camătă subordonaţilor săi, sumele ajungând şi la zeci de mii de euro. Dobânzile erau şi ele pe măsură, variind între 10 şi 20%.

În acelaşi dosar, Octavian Cristescu, fost ofiţer DIPI, este cercetat sub control judiciar.

La percheziţii, procurorii DIICOT au găsit în biroul lui Marian Corcodel şi în alte spaţii de la Baza de Administrare şi Deservire din cadrul IGJR foarte multe contracte de împrumut, agende şi notiţe deţinute de membrii grupării, pentru a avea o evidenţă strictă atât a datornicilor, cât şi a sumelor de bani ce au fost remise sau urmau a fi remise cu titlu de dobândă (camătă). În biroul lui Corcodel au fost găsite sumele de 50.000 lei şi 55.000 euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne