Şef de poliţie surprins stând în genunchi în faţa superiorilor, pe făraş. Carmen Dan i-a cerut demisia

Şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, ar trebui să facă un gest de onoare şi să se retragă din funcţia ocupată, a solicitat ministrul de Interne, Carmen Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a cerut şefului Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, să-şi dea demisia din funcţia pe care o ocupă, după ce în spaţiul public au apărut fotografii în care oficialul stătea în genunchi în faţa unor superiori.

"Consider că dânsul trebuie să facă un gest de ultimă onoare şi să plece din acea poziţie, pentru că acea poziţie presupune atributul responsabilităţii funcţiei şi ipostaza în care s-a pus singur la acel moment nu face onoare nici Poliţiei de Frontieră şi nici persoanei. Îi cer domnului Miu să facă gestul de onoare şi să se retragă din acea poziţie. (...) Acea fotografie nu a fost făcută în contextul unui ritual, ci din primele verificări a reieşit că acel ofiţer de Poliţie de Frontieră nici n-a avut vreo aprobare de la şefi ca să facă acel gest.

Discuţia s-a purtat între şeful Serviciului de Protecţie Internă la acea vreme şi şeful Serviciului Control din cadrul IGPR, care a declarat că a avut un schimb de replici mai dure cu şeful de la Protecţie Internă. (...) A fost impulsul pe care l-a avut la acel moment şeful unei structuri din cadrul Poliţiei de Frontieră. Nu-l onorează", a declarat Carmen Dan, citată de News.ro.

Reamintim că ministrul de Interne a declanşat o anchetă, după ce în spaţiul public au apărut fotografii în care Aurelian Miu stă în genunchi în faţa unor superiori. În faţa lui se aflau Gelu Oltean, fost şef al Serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne