Ziua 114. "Ce fel de normalitate avem în România? În acest moment suntem într-un film sinistru!"

Imnul României şi scandarea "Demisia!" au răsunat din nou, pentru a 114-a seară consecutiv, sub ferestrele celor care, "noaptea, ca hoţii", mutilau astă-iarnă Codurile Penale în favoarea corupţilor.
Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

Protestatarii #rezist au revenit la Guvern pentru a 114-a seară consecutiv de la adoptarea OUG 13, revoltaţi de faptul că, surzi la cererea a 600.000 de români, politicienii aflaţi la Putere au refuzat să îşi asume răspunderea pentru tentativa de legiferare a hoţiei şi continuă să lucreze "non-stop la fabricarea legilor pro-corupţie."

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

Dornici să trăiască într-o ţară în care guvernanţii sunt în slujba cetăţenilor nu a unor clici de corupţi, protestatarii #rezist se declară determinaţi să revină în Piaţa Victoriei oricât va fi necesar, politicienii dându-le, din nefericire, în permanenţă motive să nu stea liniştiţi. Nu în ultimul rând, protestatarii atrag atenţia că în condiţiile în care Puterea vine cu legi strâmbe pe bandă rulantă, oamenii ar trebui să fie cu miile în stradă.

"Suntem în Piaţa Victoriei zi de zi din 31 ianuarie, adică de 114 zile, pentru acelaşi motiv în general, dar şi pentru cele care ni se dau zilnic. Îmi pare nespus de rău doar că după ziua de ieri în care legea graţierii a trecut de Senat şi după declaraţiile impertinente ale lui Dragnea, în Piaţă suntem atât de puţini, când situaţia, din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să scoată mii de oameni în stradă.

Acesta este un semnal prost pe care societatea civilă îl transmite, că nu ne mai pasă şi că îi lăsăm pe corupţii şi infractorii din Parlament, primării, Guvern, consilii judeţene să îşi facă în continuare de cap aşa cum au făcut în ultimii 27 de ani. Îmbucurător este însă că DNA-ul îşi vede de treabă total netulburat de toate acţiunile îndreptate împotriva lor.

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

Astăzi nişte nume grele au fost trimise în judecată şi probabil că se va produce un mic tsunami pe scena politică, aşa că acum aşteptăm efectele. Un alt mesaj pe care vrem să-l transmitem este că ieşim în stradă împotriva corupţilor şi hoţilor care sperăm să nu scape datorită legii graţierii şi că toţi susţinem DNA, o susţinem pe doamna Kovesi şi îl susţinem pe domnul Augustin Lazăr în demersurile domniilor lor în lupta anticorupţie", declara o protestatară #rezist.

O altă participantă la protest le reaminteşte şi ea celor de acasă că trăim într-o ţară deviată de la normalitate, o ţară în care oamenii cu cele mai înalte funcţii în stat sunt titulari de dosare penale şi dau legi pentru corupţi. În aceste condiţii, poporul ar trebui să reacţioneze, crede protestatara.

"Ce fel de normalitate avem în România de la ultimele alegeri încoace? Cei mai importanţi oameni ai statului fac drumuri frecvente la ÎCCJ, lucrează non-stop la fabricarea legilor pro corupţie, pro hoţie, manipulează prin prezentarea eronată a realităţii economice (mai ceva ca pe vremea lui Ceauşescu).

Ne este transmis cert că noi suntem pe un trend crescător în economie şi ne permitem tot felul de propuneri socialiste, conform Programului de Guvernare despre care vorbesc politicieni ca Dragnea, Tăriceanu, Olguţa, Daea. Atât domnul Preşedinte Iohannis cât şi Uniunea Europeană le transmit mesaje cum că nu este indicată adoptarea acestor măsuri de creşteri salariale remarcabile, de micşorare a impozitelor, lucru care chiar îi irită cei amintiţi mai sus. Parcă sunt într-o continuă campanie electorală. Partea de neînţeles este că îşi dedică foarte mult timp cu problema celor din puşcării. Aparent a acestora, căci de fapt, ceea ce îi interesează pe aceştia este Legea amnistiei. Care a condus la discuţii controversate şi în 2014, când domnul Dragnea nu îmbrăţişa această idee în mod neapărat.

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

În acest moment suntem într-un film sinistru: Guvernul, în frunte cu Dragnea şi Tăriceanu, dă OUG 13. Pe care şi-o asumă pe toate canalele de comunicare. Apoi Dragnea spune că, chiar va renunţa la idee. Dragnea ba renunţă, ba aşteaptă nerăbdător ca Parlamentul să o voteze, PSD-ul având majoritate. La fel se întâmplă acum şi cu Legea salarizării unice, care a ajuns tot la mâna Parlamentului. Oare cum este normal să reacţioneze poporul la o asemenea bătaie de joc? Am fost PRO Revoluţie a bunului-simţ! Nu stiu exact ce să cred acum. Poate că nu ai cu cine...", declara o protestatară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne