Nicuşor Dan: PSD batjocoreşte dreptul românilor la servicii de sănătate de calitate

PSD repolitizează sănătatea şi batjocoreşte astfel dreptul românilor la servicii de calitate, şi-a exprimat nemulţumirea liderul USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Majoritatea PSD-ALDE întoarce România din drumul spre o societate normală pe care-l începusem anul trecut, a tras un semnal de alarmă, pe pagina sa de Facebook, preşedintele USR Nicuşor Dan, a doua zi după ce coaliţia a pus frâne reformei din sănătate pe care o aducea ordonanţa Guvernului Cioloş care viza depolitizarea şi transparentizarea managementului din spitale.

"Fiecare lege care instaura transparenţa şi integritatea în administraţie este mutilată. PSD vrea normalitatea lui: lipsă de legalitate, dublă măsură, nepotism, clientelism, încurajarea hoţiei", a precizat Nicuşor Dan.

Deşi USR a respins prin vot măcelărirea ordonanţei care aducea reforma în domeniul sănătăţii, iniţiată de fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu, PSD nu a putut fi oprit.

"Capitolul privind incompatibilităţile a fost modificat în aşa fel încât PSD şi clientela lui să pună din nou mâna pe spitale. Au fost eliminate prevederile care interziceau politicienilor să fie directori de spitale şi angajările pe baza de nepotism. PSD repolitizează sănătatea şi batjocoreşte astfel dreptul românilor la servicii de sănătate de calitate", a subliniat Nicuşor Dan.