Şedinţa de constituire a noii Legislaturi va fi convocată de Igor Dodon până la 25 martie

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova
Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova (parliament.md)

Imediat ce Curtea Constituţională a validat rezultatul alegerilor parlamentare din 24 februarie, din Republica Moldova, preşedintele Igor Dodon a anunţat că până pe 25-26 martie va convoca şedinţa de constituire a noii Legislaturi.

Totodată, şeful statului a ţinut să felicite noii deputaţi cu prilejul funcţiilor dobândite, reamintindu-le în acelaşi timp de înalta datorie pe care o au faţă de Moldova, ca demnitari.

„Acum, când Curtea Constituţională a validat rezultatul alegerilor parlamentare, consider că partidele trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare şi soarta politică de mai departe a ţării”, a declarat Dodon.

Fie că va fi creată o coaliţie majoritară din partide politice care au intrat în noul Parlament, fie că vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, „partidele trebuie să-şi argumenteze foarte clar poziţia şi să-şi asume consecinţele, consideră şeful statului.

Specificând că împreună cu liderii partidelor politice care au intrat în Parlament vor găsi soluţii optime pentru Moldova chiar şi în actuala conjunctură post-electorală, Dodon nu a uitat să amintească despre aşa-zisul interes naţional care at trebui să fie mai presus de orice pentru politicieni.

Amintim că sâmbătă 9 martie, Curtea Constituţională a validat mandatele celor 101 deputaţi, confirmând astfel rezultatele alegerii Parlamentului în legislatura a zecea în circumscripţia naţională, precum şi în toate cele 51 de circumscripţii uninominale.