"Secta" fraţilor Tate. Testul de "doctorat" al adepţilor, menţinerea unei femei în stare de supunere. Sclavia sexuală, doar o bornă

Fraţii Andrew şi Tristan Tate (Captură video)
Redacţia
04.04.2025

În noiembrie 2019, doi jurnalişti britanici au pătruns sub acoperire într-o lume ascunsă, condusă de fraţii Andrew şi Tristan Tate şi au descoperit că ceea ce părea o comunitate exclusivistă de dezvoltare masculină era, de fapt, o reţea de control, violenţă şi exploatare. Investigaţia lor, desfăşurată pe parcursul a patru ani, este documentată în volumul „Clown World: Four Years Inside Andrew Tate’s Manosphere”, publicată în Regatul Unit în septembrie 2024, scrie HotNews.

Versiunea în limba română, „Lumea fraţilor Tate. Patru ani de investigaţie în manosferă”, va fi disponibilă în librăriile din România începând cu 11 aprilie 2025.

Investigaţia jurnalistică a britanicilor Jamie Tahsin şi Matt Shea îşi are începutul în noiembrie 2019, când cei doi au descoperit o reţea secretă şi exclusivistă, Camera de Război, condusă de fraţii Andrew şi Tristan Tate. Acolo, bărbaţii erau instruiţi nu doar să devină „puternici”, ci şi să facă bani prin metode controversate, inclusiv prin videochat.

Matt şi Jamie au obţinut acces în Camera de Război sub pretextul realizării unui documentar pentru VICE. Invitaţi de Andrew Tate în România, cei doi au filmat un „antrenament” care s-a transformat rapid într-o testare brutală a filozofiei lui Tate.

Camera de război

Promovată drept o reţea internaţională pentru „dezvoltarea masculină” – fizică, emoţională şi financiară -, Camera de Război fondată de Andrew Tate este descrisă în cartea „Lumea fraţilor Tate” drept o posibilă reţea globală de grooming. Bărbaţii care aderă la grup sunt învăţaţi pas cu pas cum să cucerească, să controleze şi să exploateze femei prin metode inspirate din traficul de persoane.

În centrul ideologiei se află aşa-numitul „test de doctorat”, un set de tehnici menite să menţină o femeie într-o stare permanentă de supunere. „Testul nu se încheie niciodată. Ea trebuie să dovedească în fiecare zi şi să treacă proba în fiecare noapte”, se arată într-unul dintre mesajele din interiorul grupului. Unul dintre lideri merge şi mai departe: „Sclavia sexuală a femeilor – doar o bornă în ceea ce pregătim pentru următoarea formă de doctorat”.

Tate le recomandă adepţilor să folosească metoda loverboy, în care afectivitatea devine o armă: mai întâi, femeia este făcută să se îndrăgostească, apoi este manipulată să accepte activităţi de videochat sau onlyfans, fără să aibă acces la parole sau bani. Procesul este „automatizat” cu ajutorul unei „târfe de bază” – o femeie deja fidelizată, folosită pentru a convinge şi alte tinere.

Una dintre victime, Maria, a povestit că bărbatul care o controla era membru senior în Camera de Război şi că a fost dusă la un eveniment organizat de reţea într-un penthouse de lux, unde bărbaţi în vârstă erau însoţiţi de fete foarte tinere. Nu i s-a permis niciodată să-şi gestioneze conturile sau câştigurile. „Ei găsesc o femeie şi apoi încearcă s-o facă să se îndrăgostească de ei. După care au control deplin asupra ei, o folosesc ca să facă profit”, a declarat Maria, citată în volumul celor doi jurnalişti britanici.

„Dacă această cameră îi învaţă cu adevărat metodologia lui Tate, înseamnă că poate fi una dintre cele mai mari reţele de grooming din lume”, notează autorii.

Camera de Război este o structură ierarhică, cu „generali”, mentori şi figuri-cheie care joacă roluri bine definite în cultivarea loialităţii, impunerii controlului şi livrării ideologiei, după cum au dezvăluit jurnaliştii britanici.

În centrul reţelei stă Andrew Tate, fondatorul şi figura mesianică a grupului, numit „Comandantul”. Alături de el, fratele său, Tristan Tate, joacă un rol strategic, participând la evenimente şi modelând imaginea de „bărbat de succes” care le este vândută membrilor. Ideologia transmisă e simplă şi dură: „Viaţa e competiţie. Competiţia e violenţă”, după cum spune chiar Andrew Tate. „Eşti făcut să lupţi. Eşti aici să suferi. Dacă nu faci nimic din toate astea, fie eşti mort, fie eşti invizibil”, e un alt discurs ţinut de Tate în clipurile oficiale ale Camerei.

Dar influenţa reală nu vine doar de la fraţii Tate, scriu jurnaliştii britanici. Un personaj central este Iggy Semmelweis, cunoscut şi ca Shi Yan Hui, un fost consultant care se prezintă drept maestru în „reprogramare mentală”.

Iggy le spunea adepţilor: „Ştiu cum să urc în podul minţii tale şi să mut mobila”. El este arhitectul aşa-numitului „test de doctorat”, un sistem de control emoţional şi sexual continuu aplicat femeilor aflate sub influenţa membrilor Camerei. Când a fost confruntat de jurnalişti, Iggy a spus direct: „Să nu ne facem iluzii. Asta e o sectă”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor