Se îngroaşă "gluma": Victor Ponta a fost sunat de preşedintele Comisiei Europene. Cei doi se vor întâlni joi, la Bruxelles

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso.
Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso. (FREDERICK FLORIN / AFP / GettyImages)
Liviu Şerbănescu
06.07.2012

Premierul Ponta a fost sunat vineri de preşedintele Comisiei Europene (CE), José Barroso, care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia din România. Victor Ponta i-a transmis punctul de vedere al Guvernului privind situaţia politică internă. Cei doi au convenit să aibă o întâlnire pe această temă, joi, la Bruxelles.

Premierul a precizat că şi ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, se va întâlni miercuri, tot la Bruxelles, cu comisarul european pe probleme de justiţie, Viviane Reding.

Comisia Europeană este îngrijorată în legătură cu recentele evoluţii din România, mai ales de acţiunile care par a reduce puterile instituţiilor independente precum CCR, astfel că l-a sunat pe Victor Ponta.

"Comisia este îngrijorată de evoluţiile actuale din România, în special în ceea ce priveşte acţiunile care par să reducă puterile instituţiilor independente, cum ar fi Curtea Constituţională. Statul de drept, verificările democratice şi echilibrele democratice şi independenţa justiţiei sunt pietrele de temelie ale democraţiei europene şi sunt indispensabile pentru încrederea reciprocă în cadrul Uniunii Europene. Politica guvernului trebuie să respecte aceste principii şi valori", arată un comunicat dat publicităţii vineri de CE.

Comunicatul CE mai anunţă că preşedintele Comisiei Europene a avut vineri o discuţie cu premierul României şi a exprimat îngrijorarea Comisiei.
"Premierul Ponta va veni la Bruxelles joia viitoare pentru a discuta cu preşedintele Barroso aceste probleme. Între timp, Comisia va continua să analizeze situaţia şi contactele cu autorităţile române vor continua", se mai precizează în comunicatul CE.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor