Se îngroaşă "gluma". Starea statului de drept din România, în plenul Parlamentului European

În timp ce nume sonore din PSD se întrec în postări cu nazişti şi gândaci pe Facebook, comisarul european Günther Oettinger avertizează că România e nominalizată în rândul ţărilor care "vor să slăbească sau să distrugă proiectul european" iar în Parlamentul European se pregătesc dezbateri despre starea statului de drept în România.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
06.09.2018

Parlamentul European va dezbate în prima săptămâna a lunii octombrie situaţia statului de drept din România. De asemenea, în Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentului European (LIBE) va avea loc curând o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România, informează, printr-o postare pe Facebook, europarlamentarul Siegfried Mureşan.

"Vă confirm că în prima săptămână din luna octombrie va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România în plenul Parlamentului European.

Acesta este singurul lucru stabilit până la acest moment despre acea dezbatere. Detaliile dezbaterii urmează a fi stabilite la următoarea conferinţă a preşedinţilor de grupuri parlamentare pe 13 septembrie. Cel mai important este ceea ce va avea de spus Comisia Europeană în dezbatere despre statul de drept din România, deoarece Comisia Europeană este gardianul tratatelor europene şi poate oferi o evaluare obiectivă.

Aceasta este doar una din dezbaterile ce vor avea loc despre România în perioada următoare.
În Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentul European (LIBE) va avea loc curând o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România", scrie pe Facebook Mureşan.

Dezbaterile vor avea loc în condiţiile în care România îşi revine după "Jandarmeriadă" iar sesiunea Parlamentară a început tumultos, cu blocarea audierilor în Comisia de apărare din Senat a ministrului de Interne, a Prefectului şi a maiorului Cazan, cu modificarea Regulamentului camerei astfel încât Opoziţia să poată fi scoasă cu forţa din Parlament dacă deranjează, cu respingerea înfiinţării unor comisii pentru Jandarmeriadă şi pestă porcină. Pe rolul Parlamentului, urmează, de altfel, să intre în curând legi controversate iar în spaţiul public se vorbeşte tot mai mult de o OUG pentru amnistie şi graţiere.

În acelaşi timp, nume sonore ale PSD s-au lansat în postări ofensatoare la adresa ţărilor partenere şi în special a Germaniei, atacuri de care Guvernul nu s-a disociat.

Mai amintim că, recent, comisarul european Günther Oettinger a declarat public că România e nominalizată în rândul ţărilor care "vor să slăbească sau să distrugă proiectul european" alături de Polonia, Ungaria şi guvernul italian.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor