Se îngroaşă gluma. Iohannis o convoacă pe Dăncilă la Cotroceni

Având în vedere că, în timp ce în Fâşia Gaza aveau loc lupte violente soldate cu zeci de morţi şi mii de răniţi, premierul anunţa că preşedintele Iohannis are nevoie de permisiunea ei pentru a se vedea cu ministrul de Externe, şeful statului o convoacă direct pe Dăncilă la Cotroceni. Cu sau fără Meleşcanu.
Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis (presidency.ro)

Preşedintele Iohannis a convocat-o oficial pe premierul Dăncilă, mâine, ora 11.00, la Cotroceni, pentru discuţii pe tema "unor aspecte ce ţin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării ambasadei României din statul Israel."

"Stimată doamnă Prim-ministru,

Având în vedere opiniile exprimate de Guvern în legătură cu evoluţii recente din politica externă, în temeiul dispoziţiilor art. 86 din Constituţie, vă invit pentru consultări în data de 15 mai a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Consultările vizează clarificarea unor aspecte ce ţin de politica externă a României, inclusiv problematica relocării ambasadei României din statul Israel, care constituie probleme urgente şi de importanţă deosebită.

La această întâlnire puteţi fi însoţită de miniştrii de resort", este invitaţia transmisă de Iohannis premierului.

La scurt timp, premierul Viorica Dăncilă a confirmat, pentru Mediafax, că va onora invitaţia preşedintelui.

Invitaţia vine în contextul în care Preşedinţia anunţase deja o întrevedere a lui Iohannis cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, pe tema blocării către România a unei decizii comune a ţărilor UE vizând criticarea mutării ambasadei SUA în Israel la Ierusalim. După ce Preşedinţia a făcut anunţul, Viorica Dăncilă a declarat public că, dacă şeful statului vrea să discute cu vreun ministru, trebuie să o sune pe ea să-i ceară permisiunea.

Între timp, în Fâşia Gaza au loc ciocniri violente între palestinieni şi forţele israeliene, soldate cu zeci de morţi şi înspre 2000 de răniţi, conflictele fiind declanşate de faptul că SUA îşi mută astăzi ambasada din Tel Aviv în Ierusalim. Ori, Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă nu doar că susţin decizia SUA dar ar vrea ca şi România să urmeze exemplul Statelor Unite şi să îşi mute ambasada la Ierusalim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne