Scrimă: Calificarea la Olimpiadă, o marie victorie pentru Bianca Pascu

(THOMAS SAMSON / AFP / Getty Images)

Sabrera Bianca Pascu a declarat că pentru ea calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra reprezintă o mare victorie după o perioadă foarte grea în cariera sa.

"În primul rând, calificarea reprezintă o satisfacţie sufletească, o mare victorie după o perioadă foarte grea şi lungă de pregătire intensă. Mi-am dorit din toată inima mea să mulţumesc oamenii care m-au ajutat şi au fost lângă mine. Când mi-a fost mai greu, un singur om a crezut cu adevărat în mine, atunci când nici eu nu mai credeam, antrenorul meu - Alexandru Chiculiţă. Îi mulţumesc din suflet şi toată victoria mea i se datorează lui şi clubului care m-a susţinut", a afirmat Pascu într-un interviu acordat site-ului clubului CS Dinamo.

Concursul preolimpic de la Bratislava a avut o încărcătura mare, "a fost o competiţie specială, în care primele 4 sportive clasate şi-au asigurat un loc la marea competiţie de la Londra. La start s-au aliniat 13 sportive, câte una de fiecare ţară necalificată. Practic, fiecare ţară şi-a trimis artileria grea".

În urmă cu şase luni, la Mondialele de scrimă din Catania, Bianca Pascu a suferit o ruptură de ligamente la genunchi, "cel mai groaznic episod" din cariera sa. Înaintea concursului de la Bratislava, Bianca a avut o scurtă şedinţă cu antrenorul, care i-a spus: "Bianca, acum 6 luni plângeai de durere, pe planşă, la Mondialele din Catania, mâine vreau să te văd că plângi de fericire!".

Pascu a menţionat că în procesul său de refacere, un rol important l-a avut şi George Vescan, psihologul clubului Dinamo, care a lucrat intens cu ea şi împreună au ajuns la Bratislava "într-o stare psihică extraordinară, care a făcut marea diferenţă pe planşă".

"Obiectivul principal este să ajung într-o formă cât mai bună la Londra, să fiu sănătoasă şi să dau tot ce e mai bun pe planşele londoneze. În următoarele zile vom stabili programul, unde se vor mai adăuga câteva concursuri şi cantonamente", a subliniat Bianca Pascu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport