Scrimă: Calificarea la Olimpiadă, o marie victorie pentru Bianca Pascu

(THOMAS SAMSON / AFP / Getty Images)

Sabrera Bianca Pascu a declarat că pentru ea calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra reprezintă o mare victorie după o perioadă foarte grea în cariera sa.

"În primul rând, calificarea reprezintă o satisfacţie sufletească, o mare victorie după o perioadă foarte grea şi lungă de pregătire intensă. Mi-am dorit din toată inima mea să mulţumesc oamenii care m-au ajutat şi au fost lângă mine. Când mi-a fost mai greu, un singur om a crezut cu adevărat în mine, atunci când nici eu nu mai credeam, antrenorul meu - Alexandru Chiculiţă. Îi mulţumesc din suflet şi toată victoria mea i se datorează lui şi clubului care m-a susţinut", a afirmat Pascu într-un interviu acordat site-ului clubului CS Dinamo.

Concursul preolimpic de la Bratislava a avut o încărcătura mare, "a fost o competiţie specială, în care primele 4 sportive clasate şi-au asigurat un loc la marea competiţie de la Londra. La start s-au aliniat 13 sportive, câte una de fiecare ţară necalificată. Practic, fiecare ţară şi-a trimis artileria grea".

În urmă cu şase luni, la Mondialele de scrimă din Catania, Bianca Pascu a suferit o ruptură de ligamente la genunchi, "cel mai groaznic episod" din cariera sa. Înaintea concursului de la Bratislava, Bianca a avut o scurtă şedinţă cu antrenorul, care i-a spus: "Bianca, acum 6 luni plângeai de durere, pe planşă, la Mondialele din Catania, mâine vreau să te văd că plângi de fericire!".

Pascu a menţionat că în procesul său de refacere, un rol important l-a avut şi George Vescan, psihologul clubului Dinamo, care a lucrat intens cu ea şi împreună au ajuns la Bratislava "într-o stare psihică extraordinară, care a făcut marea diferenţă pe planşă".

"Obiectivul principal este să ajung într-o formă cât mai bună la Londra, să fiu sănătoasă şi să dau tot ce e mai bun pe planşele londoneze. În următoarele zile vom stabili programul, unde se vor mai adăuga câteva concursuri şi cantonamente", a subliniat Bianca Pascu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport