Şapte peşti giganţi găsiţi morţi pe uscat. Japonia în alertă de cutremur şi tsunami

Peşti de adâncime eşuaţi pe plajele din Japonia, stârnesc temeri legate de un eventual cutremur iminent
Peşti de adâncime eşuaţi pe plajele din Japonia, stârnesc temeri legate de un eventual cutremur iminent (Getty Images)

Japonia se teme că ar putea avea loc un cutremur sau tsunami devastator, după ce şapte peşti giganţi care trăiesc la adâncimi mari au fost găsiţi eşuaţi pe litoral, mulţi considerând că incidentul este un avertisment pentru un scenariu apocaliptic, potrivit Express.co.uk.

Un peşte-panglică (4 metri) a fost găsit luni prins într-o plasă de pescuit în largul portului Imizu, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de decese neexplicate. În mitologia japoneză, aceste creaturi, care pot creşte până la o lungime de 11 metri, sunt considerate a fi un indiciu că se apropie un eveniment tragic. Aparent, aceşti peşti ies la suprafaţă şi ajung pe plaje când se apropie un cutremur. Unele teorii ştiinţifice susţin acest lucru, deoarece peştii care locuiesc pe fundul mărilor percep mişcările liniilor de falie şi acţionează în mod necaracteristic înaintea unui cutremur.

Cel puţin 12 peşti-panglică au murit pe ţărm în Japonia în 2010, cu doar câteva luni înaintea cutremurului din martie 2011, care a avut o magnitudine de 9 grade, fiind unul dintre cele mai mari înregistrate în ultimul secol.

Un tsunami devastator a urmat după seism, care s-a soldat cu moartea a 19.000 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință