Salariile bugetarilor, la o pondere record din PIB. Avertisment: ne aflăm în­tr-o situaţie similară cu cea a Greciei

România se află în­tr-o situaţie simi­la­ră cu cea a Greciei de di­na­in­te de criza financiară glo­ba­lă, un­de locuitorii încă su­fe­ră de pe urma irespon­sabili­tăţii politicienilor, susţine preşedintele com­pa­niei de exe­cu­tive search Leader­ship Deve­lop­ment Solu­tions.
(photos.com)

Sa­lariile bugetarilor vor avea anul viitor cea mai ridicată pondere raportată la PIB din ultimii nouă ani, respectiv 8,9%, în creştere faţă de nivelul de 8,3% din PIB în 2017 şi 7,5% din PIB în 2016, relatează ZF.ro. În valori absolute, cheltuielile cu salariile ce­lor 1,2 milioane de angajaţi din sistemul bugetar vor reprezenta 81 mld. lei, cu 17% mai mult decât estimările pen­tru 2017 şi cu 42% peste cheltuielile de personal înre­gis­trate în 2016.

„Am mai trecut prin perioade în care s-au fă­cut abuzuri, dar nu în halul acesta în care să se dea astfel de salarii. Este o iresponsabilitate, o aro­ganţă şi o mitocănie care mă sperie. Nu le mai e frică de nimic, îşi dau salarii, pensii spe­cia­le şi beneficii de parcă bugetul ar fi un sac fără fund“, a comentat informaţia Radu Furnică, pre­şedintele com­pa­niei de exe­cu­tive search Leader­ship Deve­lop­ment Solu­tions.

Potrivit lui Furnică, România se află în­tr-o situaţie simi­la­ră cu cea a Greciei de di­na­in­te de criza financiară glo­ba­lă, un­de locuitorii încă su­fe­ră de pe urma irespon­sabili­tăţii politicienilor.

Articolul integral poate fi citit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie