S-a descoperit ca Marele Zid Chinezesc are aproape 9.000 km lungime

Epoch Times România
29.04.2009

Potrivit unor rapoarte ale British Broadcasting Corporation (BBC), Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural si Biroul de Stat de Cartografiere si Topografiere au ajuns, dupa doi ani de cercetari, la concluzia conform careia Marele Zid Chinezesc, a carui mare parte a fost construita in timpul dinastiei Ming, a atins lungimea de 8851,8km, depasind estimarile mai vechi.

In cele mai recente masuratori topografice ale Marelui Zid, doua noi sectiuni ale Zidului au fost descoperite in Beijing, precum si situri istorice legate de Marele Zid s-au descoperit in 498 de locatii.

Marele Zid, parte impresionanta a patrimoniului cultural mondial, a fost construit intre 1368 i. C. si 1644 i. C., partea estica fiind pana in Hushan, provincia Liaoning iar partea vestica pana in Jiaguguan, Provincia Gansu. Zidul trece prin provinciile Liaoning, Hebei, Tianjin, Beijing, Shanxi, Mongolia Interioara, Shaanxi, Ningxia, Gansu, si Qinghai.

Contine ziduri construite de oameni de 6.259 km, santuri de 359 km si bariere naturale de aparare de 2.232km. Pana la inceputul anului 2007, Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural si Biroul de Stat de Cartografiere si Topografiere au folosit metode moderne de fotografiere si tehnologie de masurare la distanta pentru a determina dimensiunea Marelui Zid.

Oricum, rapoartele Administratiei de Stat a Patrimoniului Cultural au aratat ca in prezent cosnevarea a ajuns intr-un stadiu dificil. Din cei aproape 2000 km de zid deteriorat din cauza extremelor climatice, mai putin de 10% sunt bine conservati.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor