Ruşii îşi şterg picioarele pe covoare imprimate cu steagul american

Un client se şterge pe un covor pe care este imprimat un steag american în timp ce intră într-un mall din Moscova.
Un client se şterge pe un covor pe care este imprimat un steag american în timp ce intră într-un mall din Moscova. (Captură Foto)

Un mall din centrul Moscovei foloseşte covoare de şters picioarele imprimate cu steagul SUA pentru a exprima nemulţumirea ruşilor faţă de sancţiunile impuse de americani împotriva Rusiei şi îşi invită clienţii să îşi şteargă picioarele pe ele.

Angajaţii mall-ului au susţinut într-o declaraţie că aceasta exprimă sentimentul lor anti-american cu privire la politica Washington-ului de a instiga la revoluţii “colorate” în fostele state sovietice, precum Ucraina, şi de a răspândi un sentiment anti-rusesc.

Relaţiile dintre SUA şi Rusia s-au deteriorat foarte mult datorită crizei din Ucraina. Washington-ul şi aliaţii lui acuză Moscova că a trimis soldaţi în estul Ucrainei pentru a susţine rebelii separatişti proruşi iar Rusia neagă această acuzaţie.

În plus, preşedintele american Barack Obama a semnat în urmă cu câteva zile o nouă legislaţie privind o serie de sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei prin care autorizează SUA să ofere ajutor letal Ucrainei, inclusiv arme antitanc, muniţie şi drone tactice de supraveghere operate de soldaţi.

Obama a impus de asemenea şi sancţiuni unor companii şi persoane care operează în Crimeea, care a fost anexată de Federaţia Rusă în luna martie a acestui an.

Între timp, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nicio ţară nu ar putea “intimida” sau “izola” Rusia, cerând cetăţenilor ruşi să se pregătească pentru “a trece prin anumite dificultăţi şi să dea mereu un răspuns corespunzător la toate ameninţările la adresa suveranităţii, stabilităţii şi unităţii societăţii”.