Rusia va acorda cetăţenie în regim de urgenţă conaţionalilor din Ucraina, Transnistria, Moldova şi Ţările Baltice

Kremlin
Kremlin (Alexander Nemenov/Getty Images)

Duma de Stat de la Moscova a adoptat recent o lege cu privire la acordarea în regim simplificat a cetăţeniei Federaţiei Ruse pentru „conaţionalii care locuiesc în ţări cu o situaţie social-politică şi economică complicată, unde au loc conflicte militare sau are loc schimbarea regimului politic”.

Potrivit Radio Europa Liberă, un oficial din Duma de Stat a precizat că poate fi vorba despre Ucraina, Transnistria, Moldova şi Ţările Baltice.

Serghei Gavrilov, şeful unei comisii a Dumei, a declarat că „încălcarea în masă a drepturilor omului ridică problema recunoaşterii unor state sau a unor părţi din aceste state ca fiind „teritorii ale genocidului şi ale încălcării în masă a drepturilor conaţionalilor noştri”, mai transmite sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe