Rusia testează drona stealth Ohotnik

Rusia a creat o dronă capabilă să zboare pe o distanţă de aproximativ 5.000 km. Proiectul a fost secret, însă Ministerul Apărării al Rusiei a publicat acum un material video cu drona.
Drona rusească Ohotnik
Drona rusească Ohotnik (Screenshot)

Ministerul Apărării a publicat, miercuri, imagini video cu primul test de zbor al celei mai noi drone realizate de Rusia, potrivit Deutsche Welle.

Ministerul a publicat materialul video pe Twitter, în care este prezentată drona Ohotnik, care înseamnă Vânător. Clipul surprinde decolarea dronei, efectuarea unor manevre şi aterizarea ei.

Drona are capabilităţi avansate de recunoaştere şi camuflaj stealth şi, în timpul primului test, a rămas în aer timp de 20 de minute.

Drona produsă de compania Suhoi reprezintă un progres major comparativ cu alte vehicule aeriene pilotate de la distanţă ce au fost dezvoltate anterior de Rusia.

Rapoarte media ruseşti susţin că drona Ohotnik cântăreşte 20 de tone şi poate acoperi o distanţă de până la 5.000 km.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe