Rusia începe exerciţii aeriene la scară mare în Siberia


Lansator de rachete S-400.
Lansator de rachete S-400. (Captură Foto)

Serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării a anunţat luni că au fost lansate exerciţii aeriene la scară mare în Districtul Militar Estic al Rusiei.

“Exerciţiile au loc în poligoanele speciale din Teritoriul Primorie şi Buriatia, unde militarii vor distruge aproximativ 50 de ţinte variate”, conform serviciului de presă, citat de agenţia rusă de ştiri Sputnik.

“Pentru a implementa această sarcină, soldaţii vor folosi mai multe sisteme de rachete sol-aer de rază scurtă, precum Osa, Tor şi Strela-10. În plus, exerciţiile vor implica şi utilizarea sistemului antiaerian cu rachete Tunguska, a sistemelor de apărare aeriană Igla şi Verba, precum şi noua generaţie de sisteme antiaeriene cu rachete de rază lungă Triumf şi Favorit”, mai susţine serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării.

De asemenea, în timpul exerciţiilor, soldaţii vor participa la un scenariu în care trebuie să respingă un atac masiv aerian şi cu rachete, desfăşurat de către un inamic simulat.

Serviciul de presă a refuzat să facă cunoscut numărul exact de soldaţi implicaţi în exerciţiile din Siberia, dar a declarat că acestea vizează participarea unităţilor de apărare aeriană, ale aviaţiei, ale unităţilor de radio-radar, ale unităţilor pentru război electronic şi de recunoaştere precum şi a unităţilor motorizate staţionate în Buryatia şi Teritoriul Primorye, precum şi în regiunile Trans-Baikal, Khabarovsk, Kamchatka, Amur şi Şakalin.

De asemenea, marţi, Ministerul rus al Apărării a anunţat noi aplicaţii militare în regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei, la care vor participa elicoptere de atac Mi-28H.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.